Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Damlandslaget Nina Grawender, Göteborgs BC och Karin Lundqvist, Katrineholms VK.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Beachvolley-SM på Skrea strand

Skrea strand i Falkenberg är återigen spelplats när den svenska beachvolleyeliten gör upp om vem som blir årets Svenska Mästare. Med årets bästa resultat på World Tour i bagaget från Long Beach i USA där de spelade i förra veckan kommer damlandslaget Nina Grawender och Karin Lundqvist att vara med och utmana det starka startfältet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Startfältet blir klart på onsdagen, men det ser mycket spännande ut på både dam- och herrsidan med de allra bästa som deltar. På årets två inledande stopp på Swedish Beach Tour har herrlagen i toppen slagit varandra och vi ser fram emot en riktigt spännande tävling här på Skrea, säger projektledare Jakob Birgersson i ett pressmeddelande.

På Swedish Beach Tour i Umeå vann Martin Barrefalk och Martin Appelgren, IKSU / Göteborgs BC över Beachhallens Viktor Jonsson och Johan Ström, medan det på nästa stopp i Helsingborg var Björn Berg och Linus Tholse ISKU/Falkenbergs VBK som tog hem segern över Björn Huitfeldt och Petter Jonsson från IKSU / Karlskrona. Det är därmed upplagt för en riktig batalj i Falkenberg.

Även på damsidan ser det spännande och ovisst ut på förhand. Regerande mästarna Camilla Nilsson och Tadva Yoken har vunnit de två tidigare stoppen på Swedish Beach Tour i år, men får nu konkurrens av damlandslaget Nina Grawender, Göteborgs BC och Karin Lundqvist, Katrineholms VK, som är hemma från World Tour för att vara med i Falkenberg. Och det finns fler lag med segerchans.

Senior-SM spelas fredag till söndag. Det slutgiltiga startfältet med alla 32 lag presenteras på onsdag. SM inleds redan på tisdag med andra åldersklasser – från ungdomar till veteraner och mixedklass.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.