Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Bagarugnen i Uddevalla går varm året runt

På Coop Forum Uddevalla gräddas nybakade bröd och bullar 365 dagar om året. Alicia Källström är en av fyra bakentusiaster som varje dag ger sina kunder mysiga frukoststunder och trevliga fikaraster.

Bageriavdelningen på Coop Forum Uddevalla har funnits i nio år. Alicia har varit med halva tiden och trivs bättre än någonsin. Efter avslutade studier på restaurang- och livsmedelslinjen med bageri- och konditori-inriktning accepterade hon erbjudandet om en tjänst på Coop Forum. Ett beslut som hon aldrig ångrat.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Alicia Källström på väg ut i butiken med ett gäng nybakade limpor.

– Kundkontakten är nog det roligaste med jobbet. Att få möta kunderna varje dag och höra hur mycket de tycker om det vi gör. Men även att lyssna på deras önskemål och anpassa sortimentet och processen därefter. Det ger ett utrymme för att vara kreativ som jag verkligen gillar, säger Alicia.

Bakat från grunden med omsorg

En viktig del av produktionen, och en stor anledning till varför bageriavdelningen är så pass omtyckt, beror nog till stor del på att de i största möjliga mån inte använder sig av halvfabrikat när de bakar. Alla frallor och limpor är bakade helt från grunden.

– Vårt mål är att använda bästa möjliga råvaror när vi bakar och hålla det så färskt som möjligt. Det blir dessutom mycket godare då. I största möjliga mån försöker vi även att motverka matsvinnet. Vi gör noggranna beräkningar av hur mycket vi tror kommer att gå åt och vi rear hellre ut produkterna än kastar dem om det mot förmodan blir någonting över.

Högt tryck på nybakat bröd

I bageriet görs alla limpor och frallor från grunden. Och det sker alla dagar, året runt. Varje morgon kan kunderna komma in och köpa sitt nybakade bröd. Trycket är oftast väldigt högt vilket gör att det blir det extra viktigt att lyssna på vad kunderna vill ha.

– I butiken gör vi emellanåt kundundersökningar för att se vilka önskemål som vi behöver anpassa oss efter. Men lika mycket förändringar görs utifrån att vi pratar direkt med kunderna och lyssnar på deras idéer.

Sortiment i ständig förändring

I och med att ugnen går varmt året runt, även på helgdagar, finns det en ambition att anpassa sortimentet utifrån säsong.

– Vörtbrödet har alltid varit väldigt populärt så det kommer vi att börja baka i jul. Men vi kommer även att baka en pepparkaksdeg helt från grunden, så att våra kunden kan köpa med sig en deg och göra extra goda pepparkakor hemma.

Alicias topp 3 i bageriavdelningen

1–Surdeglimpan Filone

– En självklar favorit är detta surdegsbröd med soltorkade tomater. Supergott och mustigt!

2-Nutellabullen

– Jag älskar allt som är sött, så den nya nutellabullen är perfekt för mig. Det är en slät bulle som vi fyller med Nutella och ringlar choklad ovanpå. Smaskens!

3–Torplimpan

– Torplimpan har vi erbjudit i många år nu. Varken jag eller våra kunder tröttnar på den saftiga smaken. Det är en grov limpa med pumpa- och solroskärnor som är perfekt till frukost alla dagar i veckan.