Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Bagarn" tar över Lugi

HANDBOLL: Förre RIK-tränaren Magnus "Bagarn" Johansson blir tränare i Lugi nästa säsong. - En rolig utmaning, säger han.
Redan i november gjorde Magnus Johansson klart att han inte skulle fortsätta som tränare i det stjärnspäckade danska damlaget Ikast, trots att han hade ett år kvar på kontraktet. Orsaken var bland annat att familjen längtade tillbaka till Göteborg efter två år på Jylland.
När nyheten nådde Sverige nappade Lundalaget Lugi snabbt.
- Vi har i lugn och ro jobbat fram en lösning. En ödmjuk klubb med ett väldigt intressant lag. Stommen av spelarna kommer att vara kvar och det ska bli väldigt roligt att jobba med dem, säger han.
Dansken Lars Friis-Hansen har tränat Lugi sedan 2003. Efter två raka åttondeplatser och kvartsfinal i SM-slutspelet som bäst, har Lugi i år parkerat sig i toppen av elitserien. Inför omstarten efter EM-uppehållet ligger skåningarna trea i tabellen.
- Jag bestämde mig för att tacka ja för en vecka sedan, i dag blev det klart, säger Johansson.
I första hand gäller kontraktet i tre år, men båda parter har rätt att bryta tidigare om det inte fungerar. Johansson kommer att vara bosatt i Göteborg och ska veckopendla till Lund.
Johansson är fostrad i RIK, och var framgångsrik tränare för klubbens A-lag mellan 1997 till 2004. Fyra SM-guld, tre silver och en andraplats i Cupvinnarcupen är en diger meritlista.
Hur blir det att träna en konkurrent?
- Jag vet faktiskt inte, jag har naturligtvis mycket känslor för RIK, men att vara tränare är mitt yrke. Jag ser fram emot att jobba med Lugi och det är skönt att veta att jag har ett jobb när jag flyttar hem.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.