Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Båtbrand i Strömstad utreds som mordbrand

Branden som bröt ut på midsommarafton på restaurang Pråmen i Strömstad utreds nu som mordbrand. – En av glasrutorna till entrén var krossad och inne på golvet låg en gatsten, säger en av ägarna, Mohettin Moa Aslan.

Vid 07-tiden på midsommarmorgonen gick larmen om en brand ombord restaurangbåten Pråmen i södra hamnen i Strömstad. 
- Vi möttes av en brinnande restaurang, säger Glenn Domare Gustafsson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Strömstad. 

Enligt polisen brann det i golvet av båten och fanns tecken på skadegörelse.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vittnen berättar att det bolmar ut rökbåten och att en fönsterruta är sönder. När räddningstjänsten kommer dit ser de att det brinner under golvet i restaurangen. Initialt fanns det viss spridningsrisk, men de fick snabbt branden under kontroll, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Utreds som mordbrand

Inga personer ska ha befunnit sig i den brinnande restaurangen. När polisen först berättade om branden meddelades att platsen skulle spärras av i väntan på tekniker och att en teknisk undersökning skulle genomföras.

Eftersom det är midsommarafton uppger P4 Väst att resursbrist gjorde att den tekniska undersökningen inte skulle kunna göras förrän efter helgen. Stefan Lång som är jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Uddevalla berättar för P4 Väst att polisen utreder händelsen som mordbrand.

– En ruta på entrédörren krossades med sten och en petflaska med brännbar vätska har slängts in. Vi rubricerar händelsen som mordbrand, säger han.

Polisen har också säkrat spår på platsen och undersöker om det finns fler vittnen till händelsen på midsommarmorgonen. Eventuella motiv till händelsen är än så länge oklara.

"Någon vill oss illa"

Ägarna till restaurangbåten berättar att de haft fullt upp under dagen med att städa upp och komma i ordning inför kvällen.
– Det var sämsta dagen att råka ut för något sådant här. En hel del folk har gått förbi och tänkt äta hos oss, men gått vidare när de har hört om vad som har hänt, säger Mohettin Moa Aslan till Strömstads Tidning.

Han berättar att dådet kändes obehagligt och tydligt riktat mot honom och hans personal.
– Det här är ren och skär skadegörelse, någon vill oss illa. Nu behöver vi stärka vår bevakning och skaffa en bättre larmanordning, säger han.