Enorma skillnader i utsläpp runt om i Sverige Från 129 ton per invånare i sörmländska Oxelösund till runt 0,5 ton i kommuner i Stockholmsområdet.
Sverige har bara ett enda dåligt EU-bad Goda nyheter till alla badsugna: drygt nio av tio av landets EU-bad är av god kvalitet.
Medling utan förhandling om Venezuela i Norge Politiska aktörer från båda sidorna i krisens Venezuela har fört någon form av samtal i Norge.
M: Kriminella ska sitta i fängelse i hemlandet Huvudregeln ska vara att dömda EU-medborgare avtjänar fängelsestraff i sina hemländer, föreslår Moderaterna inför EU-valet. Vi skulle också komma bort från överfulla fängelser, säger partiets toppkandidat Tomas Tobé.
Tre av fyra toppsvenskar lämnar EU-politiken Fyra svenskar tar sig in på listan när organisationen Votewatch rankar de 100 mest inflytelserika politikerna i Europaparlamentet.
Så suger du musten ur påsken Glad påsk?Påsken var inte tänkt som en glädjens helg – och det finns gott om skäl att fira den som en enda lång långfredag.
Nu blommar träden – trind papegoja blev sugen Tjock och ensam – men nu har världens fetaste papegoja fått till det.
Oro för bränder i Sveriges gamla träbyggnader Kulturhistoriska byggnader brinner även i Sverige. Tyvärr ser det inte jättebra ut överallt, säger utredaren Erika Hedhammar.
Ranstorp: "Han är utan tvekan en terrorist" Den misstänkte massmördaren i Nya Zeeland ville hämnas den elvaåriga flicka som dödades i terrordådet i Stockholm 2017, enligt ett manifest på nätet som han uppges ha skrivit. Han är utan tvekan en terrorist, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.
Historiskt avtal ska släcka skogsbränder Sverige får en ny beredskap för att bekämpa skogsbränder från luften.
Facebook tvärvänder – ska bli mer privat Facebook är uppbyggt på principen att användarna öppet ska dela med sig av sig själva.
Löfven svarar inte på frågor om Khashoggi Stefan Löfven (S) träffade Saudiarabiens kung Salman för ett enskilt samtal under toppmötet i Egypten.
Löfven stänger dörren för IS-svenskar Trots uppmaningen från USA:s president Donald Trump kommer regeringen inte att hjälpa svenska medborgare som krigat för terrorsekten IS att återvända hem. Nej. Vi har varit väldigt tydliga med det, säger statsminister Stefan Löfven (S).
Löfven hoppas på resultat i Egyptenmötet Sverige deltar i ett historiskt sammanträde i egyptiska Sharm el-Sheikh. Här gäller det att utveckla ett samarbete som är till gagn för båda, säger Stefan Löfven (S) vid ankomsten.
Rajoy vittnar mot katalanska politiker Nu är det klart när Spaniens tidigare premiärminister Mariano Rajoy ska vittna i den pågående rättegången mot flera katalanska ledare i Spaniens högsta domstol i Madrid.
EU-oro för militärinsats i Venezuela Europeiska politiker avvisas från Venezuela samtidigt som EU:s utrikesministrar oroas allt mer över den militära upptrappningen av konflikten.
Teliachefer frias – Karimova "inte mutbar" Uzbekistans diktatorsdotter fick miljarderna och Telia licenserna.
Grandmaster Flash om Polarpriset: Rätt coolt Inte heller Polarprisnämnden kan längre ignorera hiphopen. Jag blir nästan mållös, säger han till TT.
Katalanska ledare inför rätta för uppror Tolv personer som försökt göra Katalonien självständigt från Spanien ställs nu inför rätta och riskerar långa fängelsestraff. Ingen tror att de kommer att få en rättvis rättegång, säger den svenska EU-parlamentarikern Bodil Valero (MP).
Här är de som riskerar 177 års fängelse Åklagaren yrkar på totalt 177 års fängelse i Spaniens högsta domstol i rättegången mot tolv katalanska politiker och separatistledare.
Fynd i soptunna var stulna regalier Polisen bekräftar nu att begravningsregalierna som hittades i en soptunna norr om Stockholm är de som stals i Strängnäs domkyrka i somras.
Skärpt straff för pulverhot mot Stefan Löfven "Snart är du död", skrev en 43-årig man i brev med bakpulver som han skickade till statsminister Stefan Löfven (S) och 20 andra ministrar.
Vaccin mot vattkoppor kan snart bli verklighet Snart står det klart om alla barn i Sverige ska erbjudas gratis vaccin mot vattkoppor. Det är inte självklart vad vi kommer att komma fram till, säger enhetschefen Adam Roth.
Förseningar i Sverige efter norskt flygstopp Ett tekniskt fel stoppade all flygtrafik i Norge tidigt på fredagsmorgonen. Det innebär att vi har förseningar på flyg till och från Oslo, säger Swedavias presschef Robert Pletzin till TT.
Forskare larmar: Klimatkaos närmare än väntat Jorden är varmare än vad som någonsin uppmätts – och smältande glaciärer kan orsaka klimatkaos snabbare än väntat.
Trump vill ha enighet – men på sina villkor President Donald Trump manar USA:s politiker att samarbeta och välja "storhet" – men det är tydligt att det ska ske på hans villkor.
SD vill reformera EU – skippar utträdeskravet Sverigedemokraterna tonar ner EU-kritiken inför EU-valet i maj.
Wallström tror inte på enat EU om Venezuela EU visar inte upp någon enad front mot Venezuelas pressade president Nicolás Maduro. Jag tror inte att det kommer något gemensamt uttalande, säger utrikesminister Margot Wallström (S).
Soldat tog avstånd från Franco – kan straffas En korpral i den spanska flottan riskerar att straffas med 30 dagar i arresten.
Wallström om Venezuela: Viktigt att markera Det är ovanligt att oppositionella regeringar erkänns av omvärlden – och det brukar krävas att de har kontroll över sitt territorium. Vi tycker att det är viktigt att markera, säger utrikesminister Margot Wallström (S).
Rädda Barnen varnar: Allt fler barn mår dåligt Barn till lågutbildade eller utlandsfödda föräldrar med sämre ekonomi löper större risk att drabbas av psykisk ohälsa än andra barn, enligt Folkhälsomyndigheten.
Naomi Osaka tog hem Australian Open Naomi Osaka har vunnit Australian Open i tennis för första gången efter att ha besegrat Petra Kvitová med 7–6, 5–7, 6–4 i finalen.
Mamma om LSS-förslaget: "Så dumt så det finns inte" Sexårige Jakob Franzén behöver assistens dygnet runt: "Drar undan mattan för människor som har stora behov."
Dödsolyckorna ökar – "en tragisk utveckling" Fjolåret blev ett mörkt år på Sveriges vägar. En väldigt tragisk utveckling, säger Transportstyrelsens generaldirektör Jonas Bjelfvenstam.
Här är självmord vanligast i Sverige Varje år tar ungefär 1 200 personer sina liv i Sverige – men det är stora skillnader från kommun till kommun.
Mord på kvinnor vanligare i Norge än Sverige Det begås få mord i Norge jämfört med Sverige – men offren är oftare kvinnor. Ett tecken på att färre män dödar andra män här än i andra länder, säger norska mordforskaren Vibeke Ottesen till NTB.
Begränsat liv med kass framkomlighet Spontana utflykter till okända affärer och restauranger är uteslutna. Man får alltid ringa och kolla om man kan ta sig in. Man är tvungen, säger han.
Räkna inte med brittiska brexitbråk i jul Storbritannien firar förmodligen sin sista jul som EU-land – men skilda åsikter om brexit splittrar inte nödvändigtvis släkt och vänner när det nalkas kalkon och plumpudding.
Klockan tickar – Trump står fast vid murkrav Representanthuset i USA blidkar president Donald Trumps ultimatum om finansiering av en mur mot Mexiko.
Global turbulens kan följa på Mattis avgång USA:s försvarsminister Jim Mattis avgår på grund av oenigheter med president Donald Trump. Det blir en period av osäkerhet för omvärlden, säger USA-kännaren Dag Blanck.
Få större kommuner följer Vellinge Vellinge kommun har fått grönt ljus av Högsta förvaltningsdomstolens att införa lokala förbud mot tiggeri.
Explosionsartad ökning av digitala vårdbesök Användandet av digitala vårdbesök i appar som Kry, Min Doktor och Doktor.
Amnesty om tiggeridomen: Väldigt oroande Domen som ger Vellinge kommun rätt att förbjuda tiggeri väcker starka känslor – både för och emot. Väldigt oroande, säger Johanna Westeson vid Amnesty International i Sverige.
EU-anhängare: May har blivit galen av brexit En politiker, en demonstrant och en journalist har stannat några meter från varandra utanför parlamentet i London.
Mays hemlighet om brexit förvånade ingen Att premiärminister Theresa May skulle skjuta på omröstningen om brexitavtalet i parlamentet verkar ha varit Storbritanniens sämst bevarade hemlighet.
Lövin om klimatkrisen: Se sanningen i vitögat Isabella Lövin (MP) reser till klimatmötet i Polen med hopp om att få till regler för att bromsa den globala uppvärmningen. Samtidigt ifrågasätter hon världens politiska vilja att lösa klimatkrisen.
Lövin: Kärnkraft dålig lösning för klimatet Om den globala uppvärmningen ska bromsas krävs betydigt mer kärnkraft i världen, enligt FN:s klimatpanel. Men det håller inte klimatminister Isabella Lövin (MP) med om.
Nio från Sverige gripna för mord i Spanien Nio personer från Sverige har häktats i Malmö respektive Málaga efter ett samarbete mellan svensk och spansk polis. De misstänks vara en del av ett kriminellt nätverk som tros ligga bakom två mord i södra Spanien.
Gripna i Malmö kopplas till mord i Spanien En 26-årig man misstänkt för inblandning i mordet på en svensk man nära Málaga har häktats i Malmö. Han vill inte lämnas ut till Spanien, där flera andra redan är frihetsberövade för brottet – som tros ha kopplingar till organiserad brottslighet.
"Man vill inte ha ett fullt utvecklat krig" Ukrainas president Petro Porosjenko har undertecknat en lag om undantagstillstånd i landet efter oroligheterna i Kertjsundet mellan Krimhalvön och Ryssland.
Strikt gästlista när kungen inviger stadshus Flera hus, landmärken och träd har redan bytt plats. Flytten av Kiruna pågår för fullt – och i dag invigs kommunens nya stadshus. Kungen kommer, och kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP). Men allmänheten får inte vara med.
Nya strider i Jemen inför fredssamtal Fredssamtal i Sverige om krigets Jemen tycktes vara ett steg närmare när den jemenitiska regimen tillkännagav att den kommer. Men på måndagskvällen återupptogs flygbombningar och strider i den jemenitiska hamnstaden al-Hudaydah.
Spikat – folk i kalla länder dricker mer En sup för att bli varm? Kanske det. Forskare har i alla fall funnit att människor som bor i kalla områden där solen lyser med sin frånvaro dricker mer alkohol än andra.
Svensk familj flydde brandkaos mitt i natten Svenske Simon Romanus och hans familj befinner sig på flykt från en av de kraftiga bränderna som rasar i Kalifornien i USA. De låg och sov när polisen knackade på.
"Hot som riktas mot judar är inte tomma hot" Åttio år efter Kristallnatten – då tiotusentals judar i Tyskland fängslades och flera hundra mördades – lever fortfarande antisemitismen i Sverige.
I Sverige firar Demokraterna oklar seger I Sverige firar demokrater det amerikanska valresultatet – men även här råder det delade meningar om vilka som är mellanårsvalets vinnare i USA.
Prisas för heroin på recept – kallas hjälte Missbrukare fick helt lagligt injicera receptbelagt heroin. Nu får politikern som drev igenom den kontroversiella behandlingsmetoden i Schweiz pris av Stockholms universitet.
Stränga straff hotar katalanska politiker Följden av fjolårets otillåtna folkomröstning om självständighet i Katalonien hotar bli smärtsam för det katalanska ledarskiktet. För regionens ex-vicepresident yrkar åklagaren på 25 års fängelse. Statens egna advokater vill gå mildare fram – vilket kan ha sin förklaring i politisk kohandel.
Sverige kan bli värd för fredssamtal om Jemen Kriget i Jemen pekas av FN ut som den största humanitära krisen i världen. Nu uppmanar USA de stridande parterna att hålla fredssamtal – i Sverige. USA:s försvarsminister Jim Mattis vill att mötet ska äga rum i november.
Slut på skattefria sjukförmåner Nu spelar det inte längre någon roll om din arbetsgivare erbjuder dig privat eller offentlig sjukvård som förmån. Skatteverket slår fast att förmånsbeskattningen blir densamma.
Halv miljon deltog i brexitdemonstration Brexit närmar sig. Då gick en halv miljon britter ut på Londons gator och krävde en ny folkomröstning om Storbritanniens EU-framtid.
Omöjligt spå vem som ska styra landet Så låst är det politiska läget att inte ens landets experter kan sia om vem som blir Sveriges nästa statsminister.
Ny metod hittar fler bröstcancertumörer En ny metod gör det möjligt att upptäcka drygt 30 procent fler bröstcancertumörer än vid en traditionell mammografi, visar svensk forskning. Nackdelen är att metoden även ger fler falska cancerlarm.
Forskare varnar när kejsarsnitten ökar Allt fler barn föds med kejsarsnitt världen över. Experter varnar för utvecklingen – men samtidigt finns det länder där metoden används för sällan.
Katalonien förkastar Spaniens kung Katalonien och Madrid har påbörjat ett kungligt bråk. Det katalanska regionparlamentet har röstat igenom ett förslag om att monarkin bör avskaffas i Spanien – och centralregeringen svarar med hot om rättsliga åtgärder.
Rymdfarare överlevde dramatisk nödlandning Rymdraketen med två ombord hade precis skjutits upp när en av bärraketerna fick problem. Det ledde till en dramatisk men lyckosam nödlandning i Kazakstan. Ryssland avbryter nu de bemannade rymdfärderna. Samtidigt inleds en brottsutredning.
"Jag såg våra hem bli slukade av jorden" Sökandet efter överlevande fortgår i Indonesien, en vecka efter den första jordbävningen som skakade området och den förödande tsunamin som följde. Dödssiffran har nu passerat 1 500 – och den väntas stiga ytterligare.
Nobelpristagare skeptisk till sitt pris George P Smith är inte överförtjust över att ha tilldelats Nobelpriset i kemi. Det kommer försent för att betyda något i praktiken – och andra förtjänar det mer, tycker han.
Miljontals fel gav Nobelpris i kemi Ta evolutionen, stoppa ned den i ett provrör och skynda på den rejält. Det kan inte bara resultera i biobränslen och storsäljande läkemedel, utan även ett Nobelpris i kemi. Årets pristagare, en britt och två amerikaner, belönas för att ha tagit kontroll över evolutionen – och inlett en revolution.
Professorer: Jätteroligt och äntligen Donna Strickland är den första kvinnan på 55 år som tilldelas Nobelpriset i fysik. Jätteroligt och äntligen, tycker två av hennes kollegor i Sverige.
Immunterapi gav Nobelpris En helt ny typ av cancerbehandling belönas med årets Nobelpris i fysiologi eller medicin. För vissa patienter, med en väldigt svårartad cancer, har den nya terapin inneburit att de lever betydligt längre än vad de annars skulle ha gjort.
Chockad Nobelpristagare: Ska skölja ansiktet James P Allison ligger och sover när TT ringer honom och berättar att han tilldelas årets Nobelpris i fysiologi eller medicin.
Expert: USA-avtal bra för världsekonomin Ett säkrat handelsavtal i Nordamerika är bra för världsekonomin – och för USA:s president Donald Trump, anser SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist.
Petrobras betalar miljardböter i USA Det skandalomsusade brasilianska oljebolaget Petrobras går med på att betala drygt 7,5 miljarder kronor i böter i en uppgörelse för att avsluta FBI:s utredning om mutbrott och på så vis undvika eventuella åtal i USA.
Fransk exminister vill ta över Barcelona Frankrikes före detta premiärminister Manuel Valls vill bli borgmästare – i Barcelona. "Barcelona är ett otroligt projekt", skriver han på Twitter.
Nya anklagelser mot Trumps HD-kandidat Vindstyrkan tilltar i det blåsväder av övergreppsmisstankar som omger Republikanernas tilltänkte HD-domare Brett Kavanaugh i USA. Ännu en kvinna anklagar honom för sexuella övergrepp – vilket försvårar nomineringen för Republikanerna.
EU drar Polen inför rätta EU hotade Polen med domstol på grund av en kontroversiell lagändring – men den polska regeringen körde på. Nu dras landet inför rätta i EU-domstolen.
Svårlöst maktproblem när SD växer Precis som i riksdagen gör Sverigedemokraternas framgångar det svårt för de klassiska blocken att bilda majoritetsstyren i landets kommuner.
Hoppet växer om ett brexit-avtal Hoppet växer om ett brexit-avtal – men både EU och Storbritannien manar ändå varandra att göra mer.
Explosion vid församlingslokal Något har exploderat vid en av syrianska ortodoxa kyrkans lokaler i Geneta i Södertälje. Det finns inga uppgifter om att någon har skadats – och ingen är gripen.
Ny studie: Sverige bäst för global utveckling Sverige är bäst i världen på att bidra till en positiv utveckling i världens utvecklingsländer. Det slår den amerikanska tankesmedjan CGD fast i en ny rapport. En stark migrationspolitik anges som ett av skälen.
Ny studie: Sverige bäst för global utveckling Sverige är bäst i världen på att bidra till en positiv utveckling i världens utvecklingsländer. Det slår den amerikanska tankesmedjan CGD fast i en ny rapport. En stark migrationspolitik anges som ett av skälen.