Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Elin Grelsson Almestad: Elin Grelsson Almestad: Vem har tid att vara inkännande?

Kulturkrönika Häromveckan skrev Johan Hilton i DN Kultur (27/8) om hur Ruben Östlunds film Turist inte bara är en gestaltning av mansrollen och kärnfamiljen, utan också av hur föraktet mot svaghet och behovet av att visa upp en polerad bild av sig själv leder till att vi blir främlingar inför oss själva. Därtill är Turist en film om hur problematiska våra relationer blir när alla förväntas vara jag-starka.

Elin Grelsson Almestad: Elin Grelsson Almestad: Är du för eller emot Maria Sveland?

Kulturkrönika Vintern 2013 verkar det vara den mest brännande feministiska frågan i det offentliga samtalet. Det spelar mindre roll om det rör sig om diskussionen efter det grävseminarium där Sveland medverkade med bland andra Janne Josefsson, innehållet i hennes bok Hatet: en bok om antifeminism eller kritiken om en vit medelklassfeminism som Lidija Praizovic riktat mot Sveland i flertalet texter i DN Kultur.

Elin Grelsson Almestad: Elin Grelsson Almestad: Är du för eller emot Maria Sveland?

Kulturkrönika Är du för eller emot Maria Sveland? Vintern 2013 verkar det vara den mest brännande feministiska frågan i det offentliga samtalet. Det spelar mindre roll om det rör sig om diskussionen efter det grävseminarium där Sveland medverkade med bland andra Janne Josefsson, innehållet i hennes bok Hatet: en bok om antifeminism eller kritiken om en vit medelklassfeminism som Lidija Praizovic riktat mot Sveland i flertalet texter i DN Kultur.