Asllanis ilska: "Tycker det är en katastrof"

Kosovare Asllani har inte varit sen i att tycka till jämställdheten inom fotbollen – nu går landslagsstjärnan till attack mot Fifa på. – Jag tycker det är en katastrof, säger hon till Sportbladet.

ANNONS
|

Jämställdheten inom fotbollen är ett ämne som ständigt är på tapeten– inte minst efter att Danmarks damlandslag ställt in mötet med Sverige på Gamla Ullevi i slutet av oktober.

LÄS OCKSÅ:VM-kvalet mot Danmark inställt

Bakgrunden till konflikten är att de danska damerna vill ha bättre betalt, en kamp som den svenska stjärnan Kosovare Asllani ställde sig bakom.

– Problemet ligger djupt hos Fifa och Uefa. Det är stenåldersmänniskor som sitter på fel positioner där uppe, harhon sagt i en tidigare intervju.

LÄS OCKSÅ:"Stenåldersmänniskor som sitter på fel positioner"

Svingar mot Fifa

Under onsdagen svingade Asllani ännu en gång mot Fifa. Den här gången över hur mycket pengar Fifa lägger ned på sin egen prisgala The Best– i jämförelse med damfotbollen.

ANNONS

”Så Fifa öronmärkte 4,5 miljoner dollar för The Best-galan. Budgeten för att utveckla damfotbollen världen över (209 medlemsförbund)? 5,1 miljoner dollar”, skriver Asllani twitter.

– Åh, jag tycker för mycket om det. Jag tycker det är en katastrof. De snackar mycket om jämlikhet, men det är bara ord och ingen handling. Det är för jävligt. Det är inte rätt människor på rätt positioner, sa Asllani till Sportbladet efter Sveriges seger mot Ungern.

ANNONS