Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Asllani till Manchester City

Hon petades ur Pia Sundhages senaste landslagstrupp. Men Manchester City verkar vara desto mer imponerade av Kosovare Asllani. Nu har 26–åringen skrivit på för den engelska ligatvåan.

Kosovare Asllani lämnade franska Paris Saint-Germain utan att ha gjort klart med någon ny klubb. Men hon behövde inte vänta länge. I dag blev det klart att Asllani spelar med Manchester City fram till slutet av säsongen 2017. Affären offentliggjordes på klubbens hemsida och där kommenterade svenskan flytten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det känns bra att vara här. Jag är imponerad av faciliteterna och sättet klubben har byggt upp det här laget. Huvudanledningen till att jag kom hit är sättet som klubben berättade om sina ambitioner. De vill vinna titlar och jag vill hjälpa dem gör det.

Asllani har spelat 80 landskamper för Sverige men lämnades alltså utanför den trupp som är i Göteborg och laddar för genrep för OS-kval. Anfallaren får nu chansen att visa Sundhage vad hon går för i Englands näst bästa lag. I fjol slutade klubben tvåa, bakom Hedvig Lindahls Chelsea, i engelska högstaligan Women´s Super League. Asllani kan få bilda anfallspar med Englands landslagsanfallare Toni Duggan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.