Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Asgeirsson: "Jag ska ge själ och hjärta till Gais"

Under torsdagsmorgonen stod det klart att isländske mittfältaren Asgeir Börkur Asgeirsson skrivit på ett tvåårskontrakt för Gais. – Jag är väldigt, väldigt förväntansfull, säger 26-åringen till GP.

Asgeir Börkur Asgeirsson kommer närmast från Reykjavik-baserade Fylkir, där han också varit lagkapten. Men kontraktet med klubben gick ut inför kommande säsong.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag var väldigt sugen på att spela utomlands och när min agent nämnde Gais så kände jag direkt igen klubben, säger han.

Asgeirsson är nämligen före detta Fylkir-lagkamrat med ex-gaisaren Eyfjolfur Hedinsson. Asgeirsson har rådfrågat mittfältskollegan om tiden i Göteborg.

– Eyfjolfur hade bara gott att säga om klubben, jag har även hört att Göteborg ska vara en väldigt vacker stad.

Islänningen sätter sig på flyget till Göteborg på söndag och ser fram emot att få dra på sig den grönsvarta tröjan.

– Jag ska göra allt i min makt för att Gais ska komma så högt upp som möjligt i ligan. Jag ska ge själ och hjärta till klubben, säger han.

Vid sidan om fotbollen har nyförvärvet också varit sångare i två heavy metal band, senast i isländska bandet Mercy Buckets. Musikkarriären är dock något som får hamna på hyllan under tiden i Gais.

– Musiken är en kul deltidshobby. Men nummer ett, två och tre för mig är fotbollen – det är fotbollsspelare jag vill vara. Men jag kommer nog att gå på några bra konserter i Göteborg, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.