Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Anna Hedenmo.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Anna Hedenmo tar över Min sanning

Agenda-profil som tar över som programledare för Min sanning i SVT.

- Det ska bli jättekul. Det är ju en timmes intervju, en ordentlig utmaning. Det kommer att bli svårt, men spännande. Det behöver inte vara svårare för att det är långt men det är något jag inte är van vid. Jag brukar försöka få det att hända något under sex minuter, här ska jag hålla intresset uppe i en timma. Det är inte direktsänt men i stort sett är det live.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Är det de långa intervjuerna i Min sanning som lockar?

- Ja, det är det. Jag är extremt intresserad av intervjuer, älskar att titta och lyssna och göra. Det är den mest intressanta delen i yrket. Jag har jobbat som programledare i nyhetsformatet i tjugo år och nu vill jag gå vidare. I det här programmet är det ju makthavare av lite olika typer, gudskelov politiker och företagare, men också kulturpersoner som haft inflytande på samhället på andra sätt.

Är det några andra skillnader jämfört med jobbet på Agenda?

- Det är ju lite andra gäster, som jag sa, men Agenda handlar om att fånga veckan, det som är aktuellt i tiden, så behöver det ju inte vara här. Det kan vara det men det ska bli skönt att kunna släppa dagsagendan. Sedan är det kul att jobba lite i Göteborg, i ett fint tv-hus och med en bra redaktion.

Du bor ju i Stockholm, ska du dagspendla eller hur blir det?

- Jag kommer att vara ett par nätter i veckan i Göteborg, mina barn är vuxna så det går bra. Visserligen har jag en häst, men det löser sig. Jag tycker Göteborg är otroligt trevligt och charmigt och har varit mycket i Göteborg, har haft mycket roligt i den stan.

Dina program kommer att sändas nästa år …

- Det kommer att börja sändas någon gång i januari, men inspelningarna börjar i november och jag börjar jobba i oktober, med research och så.

…  blir det några förändringar i upplägget?

- Nej, det kommer det inte att bli. Det är ett program som bara handlar om mötet mellan två personer, där gästen är huvudperson men programledaren sätter rätt mycket prägel. En riktigt bra intervju är som en dans där man följer varandra. Det kommer att bli på ett annat sätt än tidigare, med mig.

Jag gissar att du inte kan avslöja något om gästerna, men om du fick välja helt fritt, vem skulle du vilja intervjua då?

- Nej, jag kan ju inte det. Det är ett samarbete mellan mig och redaktionen men det är ju ingen som tänker att jag skulle intervjua någon jag inte känner för. En gäst har jag talat mig varm för och lyckats få in, du får se vem det är …

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.