Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Andra avenyn får fortsättning

Det blir minst en säsong till för SVT:s långserie Andra avenyn. Men alla skådespelarna får inte följa med.
Hittills har 55 av den första säsongens 105 avsnitt visats. Serien sänds fram till sommaren och tar sedan paus. Nu är det klart att ytterligare 105 avsnitt ska spelas in och visas med start i höst.

- Andra avenyn har hela tiden varit en långsiktig vision. Och så länge publiken är på så fortsätter vi, säger Christian Wikander, dramachef på SVT Väst.

Enligt Wikander pågår förhandlingarna med skådespelarna för fullt och det är för tidigt att avslöja något om framtiden för karaktärer som Jossan och Karim.

Men alla skådespelare kommer inte få följa med från den första säsongen.

- Nej, det tror jag inte. Vi har inte kommit så långt, men vissa historier vill man utveckla och andra känner vi att vi är klara med. Varje nytt år tittar man över det ganska fritt.

Tittarsiffrorna har inte varit så höga om man jämför med tidigare succéserier som Rederiet. I genomsnitt har omkring 500 000 valt att se serien på tv.

Men Christian Wikander menar att man inte kan jämföra tittandet förr och nu. Programmet når sin publik på flera sätt, bland annat genom att alla avsnitt kan ses på SVT play på internet.

- Andra avenyn har flyttat fram gränserna vad gäller tittandet på webben. Från början hade vi 30 000 starter första timmen när vi la ut avsnitten på söndagskvällen. Nu är vi uppe i 300 000.

Han berättar också att tv-seriens sajt är populär. Särskilt chattarna med skådespelarna drar folk.
- Första halvåret var vi stolta över 9 000 frågor i en chatt. Den senaste chatten kom det in över 20 000 frågor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.