Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.


   <strong id=Ökar utbudet. Gabriella Edberg är Business Area Manager Energy på ALTEN i Sverige.">
Ökar utbudet. Gabriella Edberg är Business Area Manager Energy på ALTEN i Sverige.

ALTEN bidrar med teknisk kompetens till västsvenska företag

Energifrågor är heta men bristen på teknisk kompetens inom området är stor. Teknikkonsultföretaget ALTEN gör nu en satsning och ökar sitt utbud av konsulter inom energiområdet.
– Innovativa och hållbara energikällor blir allt viktigare. Här kan vi hjälpa till, säger Anders Persson, VD på ALTEN i Sverige.

Frågor kring energi och det närbesläktade området hållbarhet diskuteras världen över. En kommande klimatkris och politisk oro som påverkar energileveranser gör att man i allt fler länder nu satsar på lokal och mer hållbar energiproduktion, även i Sverige.

Samtidigt råder en skriande brist på teknisk kompetens för att möta den här omställningen.

På ALTEN styr man nu om delar av sin expertis mot energisektorn, som framställning, lagring och distribution av energi.

Förändringen drivs i båda ändar: Dels ökar kompetensbehovet hos kunderna inom denna sektor, dels är det allt fler av medarbetarna på ALTEN, både de som redan är anställda och de som söker sig dit, som vill jobba inom hållbarhet, där energifrågan är central.

– Vi kommer att investera för att vidareutbilda de medarbetare vi har, men också rekrytera nya, säger Anders Persson.

Hos ALTEN finns stora möjligheter

ALTEN åtar sig både uppdrag som de löser i form av åtaganden, men många konsulter jobbar även ute hos kunderna. Då jobbar de hos olika företag i kortare eller längre perioder innan de byter till nästa.

– Fördelarna med ett bolag som vårt är att man kan testa både olika branscher och kunder. Man får därför en frihet att kunna vidareutveckla sig själv med olika typer av tjänster och projekt inom samma arbetsgivare. Vill man inte sitta fast på ett ställe och är nyfiken, förändringsvillig och gillar att testa något nytt, så ska man söka sig till oss, säger han.

EXTERN LÄNK: Läs mer om oss på ALTEN

Att ALTEN ligger i den absoluta spjutspetsen inom energiområdet gör att kundföretagen tillhör de allra hetaste och mest eftertraktade arbetsgivarna. Då ALTEN finns i ett trettiotal länder tar man både uppdrag från och erbjuder sina konsulter till kunder i andra länder.

– Det finns stora möjligheter att jobba internationellt hos oss, säger Anders Persson.

ALTEN har bred teknisk kompetens

Gabriella Edberg är Business Area Manager Energy på ALTEN i Sverige och ansvarig för satsningen inom energisektorn.

– Vi har gedigen kompetens från flera olika branscher, både energisektorn och från andra tekniksektorer så vi kan hjälpa till att accelerera utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle med teknisk utveckling inom energiproduktion. ALTEN har en enorm styrka inom teknologi som vi kan bidra med till något positivt, säger hon och avslutar:

– Vårt främsta erbjudande är utveckling, både hos våra kunder och hos våra egna medarbetare. Vi växer tillsammans.