Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Oavsett om du behöver sänka dina räntekostnader eller om du vill finansiera något som du länge drömt om, kan det vara mycket klokt att först jämföra olika lån.

Allt fler jämför lån: Ökat intresse bland göteborgarna

Precis som när det gäller att hitta prisvärda resor eller elavtal på nätet har det blivit allt vanligare att jämföra olika privatlån genom smidiga jämförelsesajter. I Göteborgsområdet har intresset för denna typ av gratistjänst vuxit rejält under det senaste året.

I semestertider kan det för många finnas tillfällen att ge sig i kast med olika projekt, kanske fixa hemma eller i fritidshuset. Det kan i samband med detta vara klokt att se över sin ekonomi och om någon särskild insats behöver göras för att finansiera det där projektet man länge gått och drömt om. Här kan ett privatlån vara ett alternativ, men hur ska man hitta rätt bland alla långivare och möjligheter?

Ett sätt att hitta rätt i lånedjungeln är att snabbt och enkelt jämföra lån via lättnavigerade tjänster på nätet, ett tillvägagångssätt som blivit allt mer etablerat i Sverige.

Stor ökning i Göteborgsområdet

En av dessa tjänster är lånejämförelsesajten Lånapengar.com som under de senaste åren i genomsnitt förmedlat 4 000 godkända lån per år. Samtidigt har antalet besökare på sajten blivit allt fler. Tittar man specifikt på Göteborgsområdet har exempelvis antalet sessioner ökat med över 500 procent jämfört med samma period förra året.

Hittar lån med lägre räntor

Att det blivit allt viktigare för svenskarna att noga se över sina alternativ, innan man ansöker om möjligheten att låna pengar eller samla sina tidigare krediter för att sänka räntekostnader, är med andra ord tydligt.

Dessutom finns i dag en större kännedom om att man kan hitta trygga och säkra lån med lägre räntor via särskilda jämförelsesajter, både när det gäller privatlån, snabblån och boendelån.

5 snabba punkter

* Den främsta fördelen med att jämföra lån är att inte betala onödigt mycket i avgifter. Ibland tillkommer nämligen uppläggningsavgifter och andra avgifter. Beroende på hur länge man lånar pengarna – löptiden för lånet – kan också leda till betydande kostnader i onödan.

* En låneansökan är vanligtvis inte bindande och vid en godkänd låneansökan har du möjlighet att få pengar direkt.

* Samtliga kreditbolag som sajten samarbetar med står under tillsyn av Finansinspektionen.

* Räntan och ett ränteexempel finns angivet för varje lånetyp, så det är enkelt att få en snabb överblick.

* Vanliga villkor och krav från kreditbolag på dig som låntagare är att du ska vara minst 18 år, är folkbokförd i Sverige, att du inte har någon skuld hos Kronofogden och att du kan uppvisa en deklarerad årsinkomst i Sverige på minst 120 000 kronor.