Allt fler göteborgare upptäcker Floda

ANNONS

Det är en rykande åtgång på de bostäder som läggs ut till försäljning i Floda. Intresset är stort och besökarna på visningarna många. Just nu finns ett nybyggt och arkitektritat hus till försäljning på attraktiva Ricklehöjden, ett hus som redan har slagit besöksrekord på Hemnet, berättar Martin Jönsson, som är ansvarig mäklare från Fastighetsbyrån.

– Det är ett spektakulärt hus med en utsikt utöver det vanliga, samtidigt som det är nära till skola, kommunikationer och naturen.

Huset är en nybyggd tre-plansvilla med åtta rum och två kök med en separat inredd lägenhet i bottenplan. Det finns möjlighet att montera invändig trappa ned och inkludera ytan i bostaden. Byggnaden uppförs av Boart Andreas Lyckefors på arkitektfirman Bornstein Lyckefors har ritat huset.

ANNONS

– Den separata lägenheten är idealisk för uthyrning eller generationsboende, säger Martin Jönsson.

Området Ricklehöjden exploaterades för drygt fyra år sedan, främst av privatpersoner som köpte loss tomter och byggde egna hus, vilket skapar en dynamisk omgivning med många olika hustyper.

– Det kommer inte byggas någonting framför det här huset, så ägarna kommer kunna behålla den fantastiska utsikten över naturen, säger Martin Jönsson.

Det senaste året har bostadsmarknaden i Floda haft ett rejält uppsving, enligt Martin Jönsson beror det stora intresset på utvecklingen av centrum och närheten till bland annat charmiga Nääs fabriker med caféer, restaurang, hotell och shopping. Dessutom lockar närheten till naturen och välkända Jernbruket, en av Göteborgsregionens fem bästa restauranger. Pendlingsmöjligheterna till Göteborg och Alingsås är väl utbyggda, här kan man verkligen njuta av fördelarna med att bo naturnära i en storstadsregion.

– Tidigare var det många barnfamiljer som inte ville flytta längre bort än Lerum, men nu upptäcker allt fler Floda och de många fördelar som finns här, säger han.

Här kan du läsa mer om bostaden och se fler bilder.

window._adftrack = { pm: 307794, divider: encodeURIComponent('|'), pagename: encodeURIComponent('Allt fler göteborgare upptäcker Floda') }; (function () { var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.async = true; s.src = 'https://track.adform.net/serving/scripts/trackpoint/async/'; var x = document.getElementsByTagName('script')[0]; x.parentNode.insertBefore(s, x); })();

ANNONS