Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Allt dyrare utan lunchlåda

Priserna för restaurangluncher fortsätter att stiga snabbare än den allmänna prisutvecklingen, framför allt i Stockholm. Genomsnittspriset på en svensk lunchrestaurang var uppe i 76:30 kronor 2010, en ökning med 1:80 sedan 2009, enligt det lunchprisindex som görs av restaurangportalen Gastrogate.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

En stockholmare utan matlåda betalar i genomsnitt 77:60 för sin lunch, jämfört med 74:20 i Göteborg och 72:30 i Malmö.

Elias Norström,vd på Gastrogate, kommenterar:

– Stockholms lunchpriser fortsätter att öka i hög takt, medan ökningarna i Göteborg och
främst Malmö visar på en tydligt avtagande trend. Vid halvårsrapporten i augusti visade både
Malmö och Göteborg på lägre priser men det har justerats under hösten.