Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Det är tydligt att alliansens politik är bra för Sverige och den kommer också att vara bra för Göteborg, skriver bland andra Jan Hallberg (M).

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Alliansens idéer utvecklar Göteborg

Det behövs nya idéer för att utveckla Göteborg. Den gamla mygelkulturen ska bort. Göteborg ska åter bli en stad där människor och företag får möjlighet att ta initiativ och förverkliga sina idéer, skriver bland andra Jan Hallberg (M).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Alliansregeringen har framgångsrikt drivit arbetslinjen och haft ordning på Sveriges ekonomi under en av vår tids djupaste finanskriser. Vi har kommit stärkta ur krisen och vår ekonomi är i dag bland världens mest konkurrenskraftiga. Endast Schweiz slår oss.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Kvaliteten i välfärden har höjts, samtidigt som de flesta fått en hel månadslön extra i plånboken varje år i sänkt skatt. Det är tydligt att alliansens politik är bra för Sverige och den kommer också att vara bra för Göteborg.

Så blir Göteborg bättre för alla

Här är fem vallöften från oss som gör Göteborg till en bättre stad för alla:

* Vi inför självbestämmande i grundskolan, barn- och äldreomsorgen. Det innebär att du själv bestämmer vilken förskola eller skola som är bäst för dina barn eller vem du vill ska komma hem till dig när du blir äldre och inte orkar göra allt själv längre.

* Vi inför platsgaranti inom förskolan och minskar barngrupperna. Det hjälper inte att tillföra fler vuxna i en redan överfull grupp, som socialdemokraterna vill. Vi vill utreda hur ett vårdnadsbidrag kan införas och erbjuda fler familjedaghem, fler förskolor både kommunala och fristående.

* Vi inför en läsa-skriva-räkna-garanti från årskurs tre och en kunskapsgaranti i grundskolan. Tidigt stöd, utmaningar och höga förväntningar garanterar att inga elever lämnar grundskolan utan tillräckliga kunskaper för framtiden. Det behövs även satsningar på gymnasieskolan och höjd elevpeng.

*l Vi ökar tryggheten genom att sluta centrala samverkansavtal mellan polisen och kommunen. I dialog med göteborgarna kan vi effektivisera arbetet med att minska brottsligheten och öka tryggheten. Prioriteringen ska ligga på insatser mot ungdomsproblem, våld och droger.

*l Vi tar tillbaka byggkranarna till staden med en aktiv markanvändning och genom att bjuda in fler byggare och arkitekter från hela världen. Göteborg ska bli en föregångsstad inom miljösmart byggande. Vi gör det möjligt att bygga 12 000 nya lägenheter varav 3 000 för unga och studenter. Därtill ska 3 000 nya småhus och villor kunna byggas.

Det behövs nya idéer för att utveckla Göteborg. Den gamla mygelkulturen ska bort. Göteborg ska åter bli en stad där människor och företag får möjlighet att ta initiativ och förverkliga sina idéer. Då har Göteborg möjlighet att bli en av världens bästa städer. Socialdemokraterna har visat att de inte klarar av att ta det ansvaret. Nu är det alliansens tur i Göteborg.

Jan Hallberg (M)

Helene Odenjung (FP)

Carina Liljesand (KD)

Anders Flanking (C)