Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Allianspartierna går till val 2018 med ett gemensamt valmanifest. Det skriver partisekreterarna i dag på DN Debatt.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Alliansen samarbetar inför nästa val

Allianspartierna går till val 2018 med ett gemensamt valmanifest. De inleder nu arbetet med att ta fram en reformagenda som ska visa var Alliansen står i frågor om bland annat arbete och integration.

Allianspartiernas partisekreterare skriver i dag på DN:s debattsida att de nu jobbar med att förbättra sin gemensamma politik på de områden som de tror blir viktiga inför nästa val.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

-Det kommer att handla om hur svensk ekonomi ska växa och hur vi ska få in fler unga och utrikes födda i jobb. Det kommer också handla om hur vi ska hantera integrations- och migrationsutmaningen, säger Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé till TT.

Våren 2015, efter att allianspartiernas väljarstöd i valet 2014 rasat med cirka tio procentenheter, tillsatte de en gemensam utvärdering av samarbetet. Och slutsatsen är att en del förändringar behöver göras för att återfå väljarnas förtroende.

-Vi lyckades ju väldigt bra på många områden. Men jag tycker att vi saknade ordentliga svar på integrations- och migrationsutmaningen. Jag tror också att det hade varit bra om vi hade haft en reformagenda för Sverige framåt. Jag tror att väljarna inte kände att vi hade de svar som man förväntade sig, säger Tomas Tobé.