Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Alcazar gör show på Rondo

Rondo förvandlas till diskopalats. Under våren sätter Alcazar upp nyskriven krogshow med både egna hits och dansgolvsklassiker. Premiär den 12 februari. - Det ska bli sånt jäkla party. Alla ska dansa!

Det blir alltså Alcazar, kända från flera framträdanden i Melodifestivalen och med internationella framgångar i bland annat England, Italien och Australien, som tar över efter Jill Johnson på Rondo.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Trion satsar på ett för lokalen nytt koncept där Rondo förvandlas till ett diskotek. Publiken blir därmed en del av föreställningen. Nytt är också att Rondo får förlängda öppettider så att publiken kan stanna kvar och fortsätta dansa även efter föreställningens slut.

- Från det att man öppnar dörren ska man känna att man bjuds in i Alcazars discovärld, sedan ska man inte vilja gå hem,säger Andreas Lundstedt.

- Det är okej att fly verkligheten en stund. Man kan gråta, skratta dansa. Alla känslor är okej och det spelar ingen roll vem man är eller var man kommer från. Hos oss är alla stjärnor, förklarar Tess Merkel.

- Det var så discon startade på 70-talet. Alla sorters människor träffades i källare i New York och dansade tillsammans, det var en tillåtande miljö. Sedan blev det mer etablerat, menar Andreas Lundstedt.

Alcazar som har turnerat runt världen, haft flera framgångar i Melodifestivalen och senast kommer från en lång sommarturné menar att det här är helt rätt stund i karriären att ge sig på en krogshow.

- Det är en höjdpunkt för Alcazar, en chans man kanske bara få en gång i livet, säger Lina Hedlund.

Det kommer att vara fullt band med blås på scenen och dansare som backar upp Alcazar.

- Ett riktigt bra band sopar banan med allt annat, när man känner basen och trummorna i kroppen, säger Andreas Lundstedt.

När det gäller maten satsar man inte bara på trerätters-menyer utan kommer även erbjuda tapas och plockmat.

För manus och regi står Edward af Sillén och producent är Mikael Solfors som även ligger bakom den pågående succén med Jill Johnson.

Alcazar kom på tredje plats i Melodifestvalen 2014 med sitt bidrag Blame it on the disco. Gruppen består av Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund.

Biljetterna till showen släpps den 21 oktober och föreställningarna kommer att rulla vidare ända fram till maj månad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.