Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Albin Skoglund vill gärna spela med Häckens A-lag igen.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Albin Skoglund vill ta plats i truppen

Debuten är avklarad. Nu vill 18-årige Albin Skoglund bli ett fast namn i Häckens laguppställning. – Mitt mål är att vara med i truppen under hösten, säger han.

Med tre minuter kvar till 90 var det dags. Häcken var på kvitteringsjakt mot Djurgården. Inför 13 066 personer på Tele 2 Arena gjorde Albin Skoglund sina första allsvenska minuter.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det var svinkul att få chansen. Jag har längtat efter debuten länge, säger han.

När Häcken var på försäsongsläger i Florida fanns Albin Skoglund med. Men det dröjde till början av juli innan han var tillbaka på A-lagsträningarna. 18-åringen fick chansen som sommarproffs hos Häcken och verkar onekligen ha tagit den.

– Det har gått betydligt snabbare än vad jag förväntade mig. Jag känner att det har gått bra på träningarna och Peter (Gerhardsson, red. anm) säger samma sak, berättar talangen som beskrivs med fina ord av sin tränare.

– Han har ett bra driv med bollen och är duktig på att hitta rätt offensivt. Albin har en bra karaktär och en oerhörd energi. Det är ett gott betyg till vår akademi att vi har fått fram så duktiga spelare, säger Peter Gerhardsson.

Albin Skoglund, som är uppvuxen på Hisingen och har tillhört Häcken länge, har fotbollen i sitt dna. Morfar Karl-Evert "Ya" Skoglund gjorde en landskamp för Sverige och var målfarlig inner för Hammarby på 50- och 60-talet.

Morfars bror Lennart, mer känd som "Nacka", är en av Sveriges bästa spelare genom tiderna. Precis som den äldre generationen Skoglund har Häckens senaste representant sina styrkor i anfallsspelet.

– Jag är en offensivt inriktad spelare med bra driv, säger han.

Till matchen mot Gefle kan Albin Skoglund återigen få känna på allsvenskt spel. Med ordinarie innermittfältarna Mohammed Abubakari och Samuel Gustafson avstängda finns det positioner tillgängliga i Häckens elva.

– Jag bryr mig inte om ålder när jag tar ut laget. Det är kvalitén jag går på hela tiden, säger Peter Gerhardsson.

ALBIN SKOGLUND

Ålder: 18 år.

Position: Offensiv mittfältare.

Landskamper/mål: 14/5 P17

Aktuell: Debuterade i Allsvenskan mot Djurgården förra omgången.