Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Aktiv 83-årig influencer inspirerar till hälsa och träning

Träningsikonen Lady Silver började hoppa hopprep vid 78 års ålder. Sedan dess är hon en influencer eller oldfluencer på Instagram med följare i alla åldrar. Hon vill inspirera till ett långt och lekfullt liv. Hon tränar, sportar och kompletterar med WellO2-övningar för att upprätthålla andningskapaciteten.

Anita, som hon egentligen heter, tränar allsidigt dagligen och växlar mellan konditions-, dans-, och styrketräning.

– Med ångandningen från WellO2 blir jag inte längre lika torr i halsen på nätterna som tidigare.

Här kan du läsa om WellO2.

Oväntade uppdrag

– Jag är en kvinna i mina bästa år som älskar livet och vill inspirera andra genom att nå ut med min stora passion för hälsa och träning, säger Anita.

– Nu gör jag något som jag aldrig har gjort tidigare. Det här med att vara en influencer för människor i alla åldrar är roligt och spännande. Jag får höra att jag inspirerar både yngre och äldre till ett långt härligt lekfullt liv.

Anita blir inbjuden till flera olika sammanhang.

– Förra året fick jag vara DJ på Summerburst i Stockholm och i Göteborg. Det var jättekul! Jag fick dessutom sjunga in en låt.

Både kroppen och själen ska ha sitt

För att kunna bibehålla livskvaliteten vill hon ta vara på dagen och tränar både kroppen och knoppen varje dag. Anita är idag tränare på Friskis & Svettis och tycker att det är givande på flera sätt eftersom det ger många nya kontakter. Gemenskapen är minst lika viktigt som träningen, säger hon.

Anita skräms lite av siffran ”83” och känner sig visserligen lite tröttare idag än för 10 år sedan.

– Men så länge jag håller mig frisk känner jag inte av åldern så mycket. Nyligen åkte jag Tjejvasan. Det var tre personer som var över 80 år och jag fick bästa tiden, säger hon.

Stärker andningsorganen

Genom att regelbundet andningsträna med apparaten går det att på sikt bygga upp och stärka andningskapaciteten.

– Du andas långsamt i munstycket som har ett justerbart motstånd. Att andningsträna med motstånd är ett etablerat sätt att förbättra sin andning och minska andfåddhet, och har beskrivits i flera vetenskapliga studier, säger Anssi Sovijärvi, professor emeritus i klinisk fysiologi vid Helsingfors universitet.

– Andningsmusklerna förstärks, luftvägarna vidgas och lungventilationen blir bättre, jämnare och mer effektiv. Det har man konstaterat i studier med bland annat patienter som har astma och KOL (kroniskt obstruktiv lungsjukdom).

Även andningsorganen åldras

WellO2 är utvecklad för att hjälpa alla som av någon anledning behöver förbättra sin andning.

– När vi blir äldre minskar andningskapaciteten naturligt, som en del av åldrandet. Men den kan också vara försvagad av till exempel astma eller rökning, säger Anssi. Även stress kan påverka andningen och leda till att vi andas mer ytligt.

Fler begravningar än bröllop

Idag når Anita tiotusentals yngre och äldre genom sitt Instagramkonto där hon går under namnet Lady Silver - namnet är inspirerat av Anitas silvriga hår. Många som följer henne på Instagram är mellan 18 och 35 år.

– Jag är väl medveten om att jag är en gammal tant. I min ålder går man mer på begravningar än på bröllop. Genom att vara influencer kan jag ta vara på dagen och inspirera både yngre och äldre till en bättre livskvalitet. Dessutom träffar jag så många inspirerande och roliga människor. Det är något jag uppskattar och är tacksam för avslutar Anita, Lady Silver.