Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Air Leap satsar långsiktigt i Göteborg

När coronapandemin slog till var det en bransch som totalt kraschade – flyget. Många flyg från södra Sverige ställdes in och under några månader var Landvetter flygplats lika öde som innan den invigdes 1977. Nu är det dock full fart igen sedan flygbolaget Air Leap har etablerat sig.

Air Leap är ett svenskt företag med starka norska ägare i ryggen som på kort tid har etablerat sig som ett av de ledande inrikesflygbolagen. Bolaget grundades 2018, men det var mitt under coronapandemin som man inledde sin storsatsning på reguljärflyg inrikes. En av rutterna som går bäst just nu är Göteborg – Stockholm.

Air Leap har 22 avgångar i veckan från Göteborg till Bromma och sedan den 24 augusti trafikerar Air Leap 132 avgångar i veckan till Bromma från Göteborg, Malmö, Ängelholm, Visby, Halmstad och Ronneby.

Vad fick er att satsa på Göteborg under brinnande pandemi?

– Tidigt under pandemin såg vi vikten av att tillhandahålla bra pendlingsmöjligheter till och från Göteborg, trots att resandet minskat kraftigt. Det blev också starten på vår inrikessatsning med navet på Bromma, vilket ger möjligheten till genomgående resor, genom att snabbt och enkelt fortsätta till någon av våra andra destinationer från Bromma, säger Emelie Ahlin, marknadschef Air Leap, och fortsätter:

– Under pandemin har vi haft en stor fördel med att ha en mindre flygplanstyp i vår flotta. När resandet sjönk så kraftigt har vi kunnat fortsätta hålla en god kabinfaktor, vilket har gjort att vi kunnat fortsätta flyga när andra har varit tvungna att ställa in sina flygningar. Nu ser vi att resandet ökar igen och behovet för större flygplanstyper ökar successivt.

Hur ser ni på Göteborg under den kommande vintern?

– Vår satsning på Göteborg är inte slut än. Vi är här för att stanna och tittar hela tiden på nya möjligheter med att föra samman våra destinationer och krypa Sverige. En av fördelarna med att flyga med oss är möjligheten att fortsätta till någon av våra andra destinationer från Bromma. Vi är Sveriges snabbast växande flygbolag och ger människor möjligheten till möten och upplevelser, summerar Emelie.