Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Aftonbladet: Littorin sexchattade

Tidigare arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin chattade på nätforum för sexkontakter, enligt Aftonbladet. – Självklart kände vi inte till detta, säger Roberta Alenius, presschef hos statsminister Fredrik Reinfeldt.

Totalt ska Littorin, under annat namn, ha haft 79 kontakter under 2010. En av dem uppger för Aftonbladet att han tidigare försökt utpressa män, något han dock inte har polisanmälts för. Mannen visste inte att det var Littorin han hade kontakt med.

Littorin hänvisar via sin advokat till det han sade när han avgick, att han gjort saker som är olämpliga, som han inte är stolt över och som han ångrar. Han säger att han inte ska ha gjort något olagligt eller blivit utsatt för påtryckningar.

Regeringen kände inte till de påstådda kontakterna.

– Om det är olämpligt det han gjort, då har han tagit konsekvenserna och avgått. Om det är olagligt, då får rättsväsendet titta på det, säger Alenius till TT.

Säpo vill inte kommentera uppgifterna.

– Vi uttalar oss aldrig om enskilda fall, säger Sirpa Franzén, pressekreterare på Säpo.

TT: Bedömer ni den här typen av kontakter som en säkerhetsrisk?

– Varje situation är unik och vi gör en hot- och riskbedömning för varje tillfälle och sätter in lämpliga skyddsåtgärder. Vi spekulerar inte i det här fallet, säger Franzén.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.