Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

80-årig kvinna återfunnen

Den 80-åriga kvinna som sedan lördag middag varit försvunnen från sitt hem i Tölö i Kungsbacka återfanns på söndagskvällen välbehållen och i god kondition. Hon hade då varit försvunnen i över ett dygn.

- Hon hade sökt efter sin hund som försvunnit och återfanns i skogen inte speciellt långt ifrån bostaden av ryttare från en ridklubb som var ute och träningsred. Kvinnan återfanns i närheten av ridklubbens stallar och hon var välbehållen, berättar vakthavande befälet Andreas Bengtsson vid Hallandspolisen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi hade verkligen börjat oroa oss när hon varit borta så länge och det såg länge inte så ljust ut. Nu har vi dock kunnat blåsa av hela eftersökningsaktionen.

Polisen hade förberett sig på att spana vidare under hela natten, säger man vid hallandspolisen som leder sökandet.

Polisen hade helikopter med i spaningarna liksom hemvärnet och ett antal polispatruller. Man sökte dels i området kring kvinnans bostad, i en radie av 7,5 kilometer från bostaden, men även i ett annat område sedan man fått tips om att en kvinna med hund setts där. Kvinnan hade gått ut på lördagen för att rasta hunden men var sedan försvunnen.

– Hemtjänsten var hemma hos henne vid 15-tiden på lördagen för att lämna mat. Då var kvinnan inte hemma, vilket inte är särskilt ovanligt, förklarar Magnus Bartholdsson, räddningsledare.

När hemtjänsten sökte kontakt med kvinnan vid 21-tiden på lördagskvällen, var maten fortfarande inte inställd i kylskåpet, vilket aldrig tidigare hade hänt.

Då larmades polisen om hennes försvinnande vid 22-tiden på lördagskvällen och på söndagsmorgonen kallade Magnus Bartholdsson in hemvärnet med 20 personer. Tre polishundar deltog också i sökandet, liksom en helikopter rekvirerad från Stockholm på söndagen.