Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

8 skäl att flytta till Ale

Med ständigt förbättrade pendlingsmöjligheter sneglar många på boenden längre bort från Göteborg. Och många väljer just Ale, vi tog reda på vad som gör kommunen så attraktiv.

Fördelarna med att bosätta sig utanför Göteborg blir allt fler. Pendlingsmöjligheterna är idag ofta välutvecklade, och priset för ett hus i någon av kranskommunerna är betydligt billigare.

Ale kommun har haft en väldigt stark prisutveckling de senaste åren och intresset för att bosätta sig här är stort.  
– Ungefär sju av tio personer på våra visningar är från Göteborg, säger Lovisa Bååth, mäklare på Fastighetsbyrån.
Sedan pendeln kom i slutet av 2012 har Ale haft en stadig inflyttning per år. Första året ökade folkmängden med 0,8 procent, 2014 med 1,2 procent och 2015 1,5 procent

För den som ännu inte upptäckt storheten med kommunen bad vi Lovisa Bååth att lista det bästa med Ale:

1. – Det finns ett stort fritidsliv i Ale med möjlighet till mycket aktiviteter som fotboll, handboll och bandy. Här finns Ale arena – en stor inomhusarena för bandy och skridskoåkning, med möjlighet för friidrott och ridning precis utanför.

2. – Det som framförallt särskiljer Ale från närliggande kommuner är vår skidbacke Alebacken. Som är skidbacke på vintern och förvandlas till Ale Bike Park på sommaren.

3. – Att bosätta sig i Ale är prisvärt. Jämför man med många av kranskommunerna ligger vi fortfarande mycket lägre i pris per kvadratmeter. Det kan skilja några tusenlappar.

4. – Ale är en kommun i utveckling med mycket nybyggnation och stor efterfrågan på tomter från privatpersoner och spekulationsbyggare. Ju fler som flyttar in ju större blir efterfrågan på centrum och butiker, så det kommer nog hända mycket i framtiden.

5. . – I Ale får man både lugnet och närheten till storstaden i och med Göteborg. Det går snabbt att ta sig in till stan via E45:an eller pendeltåget. Pendeltåget går upp emot fyra gånger i timmen och det tar mellan 12–27 minuter in till Göteborg. Det är smidigt att kunna kombinera att arbeta i Göteborg men ändå ha det fridfullt hemma.

6. – Man har alltid naturen nära i Ale, särskilt eftersom kommunen är så pass avlång som den är, vilket gör att man snabbt kommer ut i skogen om man vill

7. – Det finns gott om sjöar. Surtesjön, Hultasjön och Vimmersjön är exempel på sjöar med bra bryggor dit man kan åka med familjen och bada.

8. – Som lite extra kuriosa kan jag berätta att Surte glasbruk som idag är ett glasbruksmuseum ligger i Ale, och att formgivaren till den gamla Coca-Cola-flaskan jobbat där.