Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

4 bästa julmarknaderna i Göteborg

Äntligen är julen här igen! Med den kommer också alla mysiga julmarknader runt om i Göteborg – här listar vi fyra stycken du inte får missa.

Doften av glögg och pepparkaka. Tända ljus, glitter och tomtar. Älskar du julen är det ett måste att besöka några julmarknader i Göteborg medan du har chansen.

Hos de kan du köpa pynt, julgodis, hantverk och mat – för att bara nämna några saker. Dessutom har flera av de julmusik eller annan underhållning. Har man med sig barnen finns det också vissa marknader som utlovar ett besök av tomten!

– Vi vet om att december är den absolut dyraste månaden på året för väldigt många. Så för att få mer pengar över in i nästa år så borde man ta december för att se över om man kan lägga om sina privatlån. På Sambla hjälper vi till att ta dina tidigare lån och krediter och samla lånen i ett enda lån, till en bättre månadskostnad, säger Marcus Sätherström på Sambla.

Här nedan listar vi våra 4 favoriter bland julmarknaderna i Göteborg:

Jul i Haga

På mysiga Haga Nygata kan du hitta julstämningen mitt i stan. Varje adventshelg dukar mängder med utställare upp sina bord längs med gatan och erbjuder mat, design och hantverk.

Det finns dessutom mycket mer än bara en marknad – eller vad sägs om körsång, livemusik och ponnyridning? Jul i Haga är ett säkert kort för barnfamiljen, med underhållning för både stora och små.

Kronhusjul

Kronhuset och Kronhusbodarna är ännu ett exempel på var du kan hitta julen i centrala Göteborg. I Nordstaden hittar du julmarknad i anrika Kronhuset – Göteborgs näst äldsta profana byggnad.

Kronhusbodarna har öppet varje dag och på helgerna före jul hittar man även utställare på Kronhusgården. I Kronhuset har man under adventshelgerna även kulturella evenemang och guidade visningar.

I Kronhusparken har man dessutom ordnat en skridskobana för gratis åkning för allmänheten. Man får ta med sig egna skridskor och hjälm eller låna på plats.

Tjolöholms slott

Visserligen en liten resa från Göteborg då slottet ligger i Kungsbacka – men med bara en dryg halvtimmes resa från innerstan kan vi inte låta bli att tipsa om denna guldklimp.

Från mitten av november öppnar det juldekorerade slottet upp för en maffig marknad med extra allt. Tjolöholm har cirka utställare med allt från näverslöjd till marsipan och choklad.

De har flera matställen och i underhållningsväg erbjuder man musik, eldshow och barnföreställningar. För barnen en chans att träffa tomten och man har också en lekby för de små.

För att komma in på marknaden får du betala runt en hundring i entréavgift – med ett reducerat pris för barn. De har öppet även under veckodagarna – men de håller bara öppet fram till slutet av november.

Jul på Liseberg

Det är svårt att göra en lista om julen i Göteborg utan att ha med denna gigant. Från slutet av november och ända fram mot nyår lyser hela nöjesparken upp med juldekoration och belysning.

Förutom att man säljer julgodis, mat, pynt och hantverk i bodarna i parken kan man också ta en åktur i de karuseller som hålls öppna vintertid. Man kan även åka skridskor – och tomten finns på plats för att ta emot barnens önskelistor.