Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

200 gick på fotopromenad

Närmare 200 fotografer slöt upp när gatulivet i Göteborg skulle dokumenteras under en tre timmar lång fotopromenad i staden.

"Blir vi en fem-tio stycken så blir det skitbra". Så gick tankarna i början av januari när fotograferna Christer Hedberg och Mats Alfredsson bestämde sig för att anordna en så kallad photo walk, eller fotopromenad, i Göteborg. Arrangörernas förväntningar skulle vida överskridas, klockan tolv i förmiddags när promenaden startade var närmare 200 fotografer samlade.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi är helt fascinerade över uppslutningen, det är bland det häftigaste vi har gjort, säger gatufotografen Mats Alfredsson

Evenemanget har spridits via Facebook och bland de deltagande varierar fotograferingskunskaperna stort.

– Några av Sveriges bästa bröllopsfotografer här, många är proffs men vi har lika många glada amatörer, det är en skön blandning, säger Christer Hedberg.

Det var när Mats Alfredsson deltog i en fotopromenad i Chicago runt årsskiftet som idén föddes. Fotografkollegan Christer Hedberg var nyfiken på konceptet och tillsammans kom de fram till att göra ett försök i Göteborg.

– Jag tror absolut att det är den största fotopromenaden som anordnats i Sverige, normalt brukar det vara tio till 20 deltagare, säger Christer Hedberg.

Han menar att ett av evenemangets främsta syften är att bara få träffas och ta bilder tillsammans.

– Fotografering är ju oftast en ensamsyssla annars.

Vad är det ni vill fånga?

– Gatan är en teater, det händer saker hela tiden, och vi vill fånga är mänskliga skeenden i vardagen, säger Mats Alfredsson.

Bilderna från promenaden kommer att samlas på evenemangets Facebook-sida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.