Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

19 personer tagna av polisen

Två personer skadades inne på Gamla Ullevi under IFK-matchen på torsdagskvällen. Inför matchen togs 19 personer av polisen.

När matchen just startat fick en 43-årig man i publiken en rulle silvertejp kastad i huvudet. Ett sår slogs upp och mannen kördes av polisen till Sahlgrenska där skadan syddes.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

En förundersökning har inletts och polisen har visst hopp om att hitta den skyldige som befann sig på den del av läktaren där AIK-klacken stod.

- Det finns ett stort antal kameror inne på arenan och vi ska se vad som fångats av dem vid den aktuella tidpunkten, säger polisens talesman Björ Blixter.

Under matchen skadades också en ordningsvakt i samband med ett ingripande i AIK-klacken. Han fick en handledsskada och fördes också han till Sahlgrenska. Även denna händelse kommer att utredas av polisen.

Inför matchen omhändertogs 16 personer enligt polislagens paragraf 13 och tre personer för fylla, enligt LOB.

20 personer avvisades från olika platser på stan. 44 personer blev visiterade av polisen, på jakt efter knivar, batonger och pepparsprayer.

Omhändertagandena och avvisandena är del i polisens försök att identifiera potentiella missdådare innan brott har begåtts.

- Detta var en högriskmatch, om än i nedre skalan, och ställt i relation till publiksiffran så var det inte så farligt, sammanfattar Björ Blixter.

Nykterheten var på sina håll låg.

- Det var en hel del fylla, framför allt under andra halvlek. Men vi lyckades hålla isär supportergrupperna och evakueringen av arenan gick bra, säger Blixter.

Den som blivit omhändertagen enligt polislagen kan hållas i polisarrest i upp till sex timmar.

-----------------------

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.