Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

10 skäl att bo i Kungsbacka

Fler och fler väljer att bo längre ifrån centrala Göteborg, och många letar sig till just Kungsbacka. Vi har tagit reda på vad som gör staden så åtråvärd.

Det blir allt mer populärt att välja kranskommunerna framför storstaden, och Kungsbacka är en av de städer som seglat upp som en eftertraktad plats att bo på.

För många är priset en avgörande fråga och huspriserna i Kungsbacka är betydligt lägre än i stan. Ett hus i Göteborg kan många gånger kosta mellan två till tre miljoner mer än ett lika stort hus i Kungsbacka. Snittpriset per kvadratmeter i centrala Kungsbacka ligger på 39 000 kronor, jämfört med 58 000 kronor i den populära stadsdelen Linnéstaden i Göteborg.

För den som ännu inte vågat ta steget än, bad vi Elin Svenhed, mäklare på Fastighetsbyrån, lista 10 anledningar till att bo i Kungsbacka.

1. – Kungsbacka är en småstadsidyll. En liten storstad med allt man kan önska sig!

2. – Klimatet är väldigt gemytligt. Människorna är trevliga och i butikerna i stan är de alltid hjälpsamma. Det har också med småstaden att göra tror jag, det är lite mer personligt och inte så anonymt.

3. – Man har alltid nära till vattnet i Kungsbacka. Närmaste badplats vid havet ligger bara 4 kilometer bort och är lätt att ta sig till på cykel. Även inåt landet finns många bad- och fiskemöjligheter.

4. – Bekvämt pendlingsavstånd till storstaden Göteborg. Det tar bara tjugo minuter till Lisebergsstationen, och många gånger går det snabbare för en Kungsbackabo att ta sig till jobbet i Göteborg än för de som faktiskt bor i Göteborg. För många passar det att bo i en lite mindre stad och jobba i en större.

5. – Stort shoppingutbud. Både Kungsmässan och Hede fashion outlet (tidigare Freeport) har ett tilltalande utbud av affärer. Ica Kvantum, som bl.a. har en stor fruktavdelning och bra charkavdelning med närproducerat ekologiskt kött, har utsetts till bästa Ica-butiken flera gånger. Jag har många vänner som bor i närheten av Göteborg som ändå väljer shopping i Kungsbacka framför Göteborg.

6. – Kungsbacka har ett rikt kulturliv med bl.a. bio och teater. För den partysugna finns många trevliga restauranger och barer.

7. – Man har alltid nära till skog och natur här. Det finns gott om strövområden och naturområden, exempelvis Sandsjöbacka naturreservat.  

8. – Staden har ett rikt idrottsliv med hockey, fotboll, ridklubbar och inte minst golf. Det finns fyra golfbanor i Kungsbackas närmaste omnejd. Alla är omtyckta och erbjuder fina banor.

9. – Kungsbacka är en välmående kommun där man satsar, det är en kommun som mår bra. Man investerar mycket i fina utomhusmiljöer med trevliga rabatter, upprustade lekplatser för barnen och multisportarenor. Tanken är att det ska vara en vacker och välkomnande stad.

10. – Det är en stad i utveckling, vilket är roligt. Citykärnan är gammal med fina gamla trähus och kullerstensgator, samtidigt byggs det väldigt mycket nytt och många flyttar hit.