Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bomässan lockade mycket folk till Älvrummet.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

10 000 nya bostäder i Göteborg - på tre år

Pensionärer, barnfamiljer, nyskilda och ungdomar. Alla kom för att få reda på mer om 10 000 nya bostäder i Göteborgsområdet.

På lördagen hölls en mycket välbesökt bomässa i Älvrummet. 18 utställare, både privata och kommunala, kom för att visa nya, pågående eller kommande byggprojekt. Det handlar om 10 000 nya bostäder i Göteborgsområdet de tre närmaste åren.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Besökande som GP träffade är överens om att det inte är en dag försent att det byggs mer i Göteborg. Susanne Haagen bor i Kärra och lockades av nya lägenheter som byggs i Johanneberg och Torp.

- Jag gillar den delen av stan och så är det centralt. Även Kvillebäcken är spännande, men det hade varit kul att bo någon annanstans än Hisingen. Vi är klara med Hisingen på något sätt, säger hon.

Christian Mark letar lägenhet tillsammans med sin tjej. De är ute efter en tvåa och vill helst bo åt "Olskrokenhållet."

- Det behöver inte vara en helt ny lägenhet, bara den är fräsch, säger han.

Samtliga utställare GP pratade med säger att trycket på både hyresrätter och bostadsrätter är jättestort. Josefine Olling är säljledare på NCC.

- Vi säljer bra i alla våra områden, men Stora Torp är oerhört populärt, säger hon.

Vid Stora Torp i närheten av Delsjöns friluftsområde ska flera byggherrar uppföra bostäder med olika upplåtelseformer. Planerad säljstart och produktion av bostäderna är nästa år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.