Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

10-åringar brutalt hotade på Liseberg

Tre pojkar i tioårsåldern har under knivhot tvingats med till nöjesparkens källarplan - där de hölls kvar av två ungdomar i 15-årsåldern. Två ungdomar jagas nu av polisen men är i nuläget på fri fot. – Det här ser vi väldigt allvarligt på och vi jobbar ständigt med de här frågorna, säger Anders Fridehäll, säkerhetsansvarig på Liseberg.

Det var i måndags eftermiddag som tre pojkar i tioårsåldern skulle åka attraktionen Balder, då det var två äldre ungdomar i 15-årsåldern som upplevde att de blev uttittade av de yngre pojkarna, vilket GT var först med att uppmärksamma.

– De var några andra pojkar som störde sig på att pojkarna tittade på dem, så de blev ombedda att be om ursäkt för de äldre, men det räckte inte. Därefter skulle de ha pojkarnas mobiltelefoner och senare tog de med dem till Spelhallens källarplan, därefter larmades vakter efter ett tag, säger Anders Fridehäll, säkerhetsansvarig på Liseberg.

Hur mår pojkarna i efterhand?

– De är skärrade, det är så klart obehagligt det här. Vi ska träffa dem när de känner sig bättre och prata om det här, säger Anders Fridehäll.

Anders Fridehäll berättar att de efter händelsen kommer att öka närvaron av personal i området.

– Det här ser vi väldigt allvarligt på och vi jobbar ständigt med de här frågorna.

"Visade upp någon form av kniv"

Tony Westerberg, inspektör vid polisen Göteborg City, berättar att han under onsdagen senast var i kontakt med pojkarnas föräldrar och Liseberg.

Ingen har ännu gripits misstänkt för händelsen.

– Det här rubriceras just nu som försök till rån och i den rubriceringen ingår också att de ska ha varit hot inblandat, det kan dock ändras under resans gång. Det var två killar som hotade de yngre pojkarna och visade upp någon form av kniv inne på Spelhallen. Det finns inga övervakningskameror så just nu jobbar vi vidare och tittar på andra utvägar för att få reda på vem som gjort det. Vad jag kan se så står det uttryckligen inte hur länge de här yngre pojkarna ska ha varit inne på Spelhallen.