Öis vann derbyt mot Utsikten

Derby på Bravida Arena och tre blytunga poäng på spel. Då drog Öis det längsta strået och besegrade Utsikten.
– Om man inte gör mål på de chanser vi skapar, då är det svårt att vinna fotbollsmatcher, säger Bosko Orovic efter matchen.

|

Det var två lag som suktade efter tre poäng på Bravida Arena inför derbyt i superettan.

Efter en formidabel start på säsongen kom Utsikten till matchen med tre raka utan seger. Detsamma för Örgryte som dessutom endast tagit en vinst under året, hemma mot Örebro den 5 juli.

För Örgrytes del gjorde nyförvärvet Viktor Lundberg sin andra match från start medan profilerade spelare som Nicklas Bärkroth och Sargon Abraham inledde på bänken efter att ha kommit tillbaka från skador. Utsiktens elva var Nsima Peter tillbaka efter avstängning samtidigt som Albin Skoglund var borta på grund av covid.

Azulay gav Öis ledningen från elva meter

Matchen inleddes på derbyvis med mycket kamp där Örgrytes bortaklack försökte elda på sina spelare.

Öis satte en hög press som Utsikten hade svårt att spela sig ur inledningsvis vilket gav utdelning.

I den 17:e minuten blåste domaren Enzo Vespirini i visslan och pekade på straffpunkten efter att efter att Daniel Paulsons avslut träffat armen på Utsiktens Allan Mohideen.

– Jag ser inte den. Men den uppkommer genom strul från våra spelare. Det ska inte överhuvudtaget uppstå en straff i det läget. Sen kan jag omöjligen bedöma det från där jag står, säger Utsiktens tränare Bosko Orovic efter matchen.

Jonathan Azulay fick ansvaret för att slå straffsparken och var säkerheten själv. Utsiktens målvakt Mikicia Gjorgievski gick åt fel och mittbacken satte 1-0 till Sällskapet från elva meter.

Efter målet jobbade Utsikten sig in i matchen men hade svårt att komma till några farligheter.

– Vi har snackat om det en del. Det är många matcher där vi tagit ledningen och blivit passiva och släppt in ett snabbt mål. Det är mycket mentalt men vi arbetar med det hela tiden, säger Öis målskytt Jonathan Azulay.

Nära drömmål av Karl Bohm i inledningen av andra halvlek

Om Utsikten hade svårt att skapa något i första halvlek gick det bättre i andra halvlek. I den 47:e minuten fick Utsikten en frispark strax utanför straffområdet. Karl Bohm stegade fram och fick en nästintill perfekt träff men stolpen räddade Robin Wallinder i Öis-målet.

Nästan direkt där efter ställde Öis om och Daniel Paulsson kom så när fri inne i straffområdet men stängdes ned av två Utsikten-försvarare. Domaren Enzo Vespirini friade och varnade istället Paulsson efter att gruff uppstått i samband med situationen.

Utsikten hade sedan det mesta av spelet i andra halvlek och skapade flera möjligheter. Men bollen ville inte in för hemmalaget.

– Om du får ett läge där bollen studsar framför dig och du bara har målet kvar och du missar bollen. Vad ska jag säga om det? Det måste vara mål. Vi har fyra 100-procentiga målchanser och gör noll mål, konstaterar Bosko Orovic.

Under slutminuterna forcerade Kiken och försökte trycka in en kvittering. Men Örgryte lyckades hålla ut och vann matchen.

– Vi får skylla oss själva. Det är vi som förlorar den här matchen, de är inte dem som vinner den, säger Bosko Orovic efter matchen.

Vinsten innebär tre blytunga poäng i bottenstriden och säsongens andra seger för Öis.

– Vi behöver ta våra poäng. Jag kollar aldrig på tabellen. Vi behöver göra vårt och inte förlita oss på några andra. Så länge vi gör rätt saker och lär oss av varje match kommer trepoängarna ramla in. Som den gjorde idag, säger Öis Jonathan Azulay.