Så blir maten på Way out west 2022

I augusti är det efter två års paus dags för Way out west. Åter fylls Slottsskogen av tusentals hungriga på musik – och mat. Här är rätterna som serveras på festivalen i år.

ANNONS
|

Festivalen Way out west har inte bara ett digert konsertprogram, detsamma gäller maten som går att köpa på festivalområdet. Way out west har ett tydligt grönt fokus och är sedan tio år tillbaka en helt vegetarisk festival.

I år storsatsar man på mat i ännu högre utsträckning.

Som vanligt återfinns flera matvagnar med olika inriktning men i år tillkommer flera nyheter. Det som sticker ut mest är att stjärnkocken Thomas Sjögren flyttar in med sin nya lyxkrog Signum (som har sin fasta position utanför Mölnlycke).

Sjögren gör en sittande restaurang vid området ”Stora dammen” där gäster kan äta en åttarättersmeny gjord på egenodlade råvaror.

ANNONS

– Vi ser verkligen fram emot att få öppna dörrarna till Signum på Way out west. Vi kommer jobba lokalt med våra producenter i Västsverige och kan utlova en grym vegetarisk avsmakningsmeny och en helt unik restaurangupplevelse, säger Thomas Sjögren i ett pressmeddelande.

Chef’s corner och femrätters

En annan nyhet är det så kallade ”Local chef’s corner”. I det hörnet av festivalområdet kommer olika kockar med koppling till västkusten att presentera var sin festivalrätt. Några av de som medverkar är David Ravenäs som driver Hermano Taco Kiosk i Sandarna och Oscar Lexö från Koks i Vasastan.

”Local chef’s corner” är beläget vid ”Lilla dammen” och även restaurangen Gaffelkonst kommer där att erbjuda en femrättersmeny.

Annars på menyn återfinns ”ölpizza” signerad ölet Norrlands ljus i samarbete med Göteborgsrestaurangen Bov och artisten Mwuana. Även andra göteborgska krogar har filialer på festivalområdet, som Dubbel Dubbel och Göteburgare, med flera.

Hela matprogrammet på festivalen

Signum – Thomas Sjögren

Gaffelkonst – Ulrika Forssell, Mats Nordström

Local Chef's Corner

Koks – Oscar Lexö

Meatless Hunter – Melker Hedin

Roots – Adrian Persson

Hermanos Taco Kiosk – David Ravenäs

Restaurang Felicias-Gårda – Emma Johansson

Juniorkocklandslaget – Melvin Glimstål

Wolt Chef’s Market

Fafelle

Göteburgare

Mackverket

Dubbel Dubbel

Wolt vid Björngårdsvillan

Kale & Crave

Stella Pizza

Zócalo

Bastard Burgers

Foodtrucks

BABAS Burgers

Belgian Waffles Company

Bohobar

Brandt Streetfood

Smålandsrullen

Jeffreys Food Truck

Mandelmannen Churros

MrMango

Rollin Bistros

Tikka Roti Foodtruck

Western Streetfood

Escacito

Norrlands Ljus x BOV

El Taco Truck

Peas of Heaven (Way Out Wurst)

Hooked Foods

Stockeld

Café Björngårdsvillans Gelato

Till konsertsommaren

LÄS MER:Thomas Sjögren öppnar finkrogen Signum i Mölnlycke

LÄS MER:Nu släpps schemat för Way Out West

LÄS MER:Här är årets Stay Out West-klubbar

LÄS MER:Göteborg mäter inte ljudnivån på konserter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS