Philadelphias James van Riemsdyk i orange krockar med Columbus Blue Jackets Elvis Merzlikins,till höger och Andrew Peeke. Matchen slutade med förlust för Philadelphia, den tionde i rad. Bild: Matt Slocum/AP/TT

Mardrömssviten fortsätter för Philadelphia

Förlust igen. Den tionde raka för Philadelphia. Torsdagens hemmamöte med Columbus i NHL slutade 1–2.

Danske Oliver Björkstrand satte Columbus första mål och i tredje perioden sköt Patrik Laine mål nummer två. Philadelphia reducerade genom Gerry Mayhew med drygt sju minuter kvar att spela, men närmare än så kom de inte.

Mardrömssviten för Philadelphia är dessutom den andra för säsongen. Mellan den 18 november och 18 december förlorade Flyers också tio matcher på raken i den nordamerikanska hockeyligan – vilket ledde till att tränaren Alain Vigneault fick sparken.

Det senaste laget som förlorade tio raka NHL-matcher två gånger under en säsong var Colorado Avalanche år 2010.

Rasmus Dahlin hade däremot en framgångsrik dag för sitt Buffalo hemma mot Dallas – men det slutade ändå med en 4–5-förlust.

Den 21-årige backen gjorde 1–0 tidigt i första perioden efter ett läckert solonummer. Det följde han sedan upp med att spela fram till ytterligare två mål.

Buffalo hade ledningen med 4–3 efter två perioder, men gästerna lyckades vända i slutakten genom mål av Tyler Seguin och Jason Robertson.

Calle Järnkrok såg till att Seattle tog sin andra raka seger i NHL. I torsdags vann laget på straffar mot Chicago och natten mot fredag, svensk tid, hemmabesegrade man San Jose med 3–2.

Järnkrok tryckte in 3–1 i tredje perioden, och trots att bortalaget reducerade lyckades Seattle hålla undan och vinna.