Erling Braut Haaland är tillbaka efter skada – och nätade direkt för Dortmund.
Erling Braut Haaland är tillbaka efter skada – och nätade direkt för Dortmund. Bild: Swen Pfoertner/AP/TT

Haaland tillbaka – målskytt direkt

Höftskadan stoppade Erling Braut Haaland från spel i en dryg månad. Nu är han tillbaka och gör vad han brukar göra på en fotbollsplan – mål. Norrmannen kom in från bänken och fixade Dortmunds bortaseger mot Wolfsburg. Även Sebastian Andersson hade ett lyckat inhopp för Köln.

Haaland drog på sig skadan den 19 oktober och missade Norges avgörande VM-kvalmatcher mot Lettland och Nederländerna. Det mållösa mötet med letterna kostade Norge en plats i playoff-spelet till VM.

Dortmund lyckades vända 0–1 till 2–1 borta mot Wolfsburg i ligan när det var dags för Haalands comeback.

Han hade bara varit på planen i åtta minuter när han skickade in 3–1-målet. Segern innebar att Dortmund toppade Bundesliga i några timmar.

Bayern München återtog serieledningen i och med 1–0 mot Bielefeld. Landslagsmittbacken Joakim Nilsson klarade sig väl i duellerna med bland andra Bayerns polske målmaskin Robert Lewandowski. Först halvvägs in i andra halvlek fick Leroy Sané hål på ett starkt försvarsarbetande Bielefeld.

I nästa omgång, på lördag, möts Dortmund och Bayern.

Sebastian Andersson, vars skadeproblem från och till stoppat honom från landslagsspel, kom in i den 70:e minuten. På tilläggstid gjorde han matchens sista mål i Kölns 4–1-seger mot Borussia Mönchengladbach.

Branomir Hrgota nätade för Greuther Fürth, men till ingen nytta. Tabelljumbon föll hemma mot Hoffenheim med 3–6 och har bara tagit en poäng på 13 matcher.