Buffalos målvakt Aaron Dell kommer flygande, medan Rasmus Dahlin hjälper till att täcka i bakgrunden. Bild: Joshua Bessex/AP/TT

Ny förlust för Buffalo

Buffalo åkte på ytterligare en snöplig förlust i NHL-ishockeyn, när Columbus blev för tuffa.

Buffalo lyckades inte hämta sig tillräckligt efter förlusten i sista matchsekunden i mötet mot New York Rangers.

Dagen efter, under natten mot måndagen svensk tid, åkte laget på ytterligare en tung förlust. Den här gången på hemmaplan mot Columbus med 7–4.

Buffalo tog i och för sig ledningen via Tage Thompson, framspelad av Victor Olofsson, men det dröjde inte länge innan Columbus hade kvitterat och gått om.

Tre snabba mål i inledningen av andra perioden gjorde att gästerna drog ifrån, och två reduceringar innan perioden var över gav ett visst hopp. Det ena stod Thompson för, den här gången assisterad av Rasmus Dahlin. Men närmare än så kom aldrig hemmalaget.

När Buffalo jagade kvittering blev det i stället ytterligare två mål bakåt i sista matchminuten.

Ottawa var på isen igen för första gången på åtta dagar, sedan flera matcher fått skjutas upp till följd av covid-regler. Men det var hemmalaget Colorado som drog längsta strået.

Colorados André Burakovsky följde upp sina två mål mot Seattle med tre assist. Men ännu mer produktiv är Nazem Kadri, som hade fyra poäng i matchen och hela 19 på de senaste nio matcherna.

För Ottawa stod Zach Sanford för ett hattrick, och Filip Gustavsson i målet hade det svettigt och noterades för 33 räddningar på 39 skott (det avslutande målet skedde i öppen kasse).

Vinsten innebar Colorados femte seger i rad.