Häcken föll tungt borta mot Brommapojkarna

En skadad Juhani Ojala, utvisningar på både Alexander Faltsetas och Daleho Irandust och en hänvisning upp på läktaren för tränare Andreas Alm. Inte mycket gick Häckens väg när man föll med 2-0 borta mot Brommapojkarna.
– Det var totalt sett en konstig match, säger Andreas Alm.

|

Efter premiärmötet mot Kalmar, där man vann med 1-0, åkte Häcken till Stockholms västra förorter för att möta BP på ett uppfräschat Grimsta IP.

Det började dock med en kalldusch för Häcken som, efter en minut, fick se sin försvarskugge Juhani Ojala bäras ut på bår. Detta efter att han fallit ihop i smärtor efter att han lagt en långboll.

Redan efter 13 minuter av hemmapremiären applåderade Brommapojkarnas nye tränare Luis Pimenta och berömde sina spelare med orden: "Very good start. I love it."

Den intensivt coachade portugisen skulle få mer att tycka om.

Stjärnan utvisad och mål i baken för Häcken

Intensivt skulle det dessutom bli från Häckens håll – dock över gränsen enligt domaren som gav Alexander Faltsetas rött kort efter en tuff tackling mot Gustav Sandberg Magnusson.

Efter en misslyckad hörna av Häckens Erik Friberg – mittfältaren valde att slå en låg boll till Adam Andersson utanför straffområdet – bjöd hemmalaget på en snabb och effektiv kontring.

Eric Omondi vann löpduellen med Andersson och med ett fint avvägt inlägg hittade han Bajram Ajeti, som tidigare hade täckt bort Anderssons skott, vid bortre stolpen.

– Vi har våra varianter och jag litar fullt ut på Erik Friberg och att han bedömer hur vi ska göra – om det så ska vara en femte kort hörna, säger Häckentränaren Andreas Alm.

Bollen var aningen låg för anfallskollegan och Ajeti – ny från Gefle – tvingades använde bröstet för att få in 1–0-målet i 19:e minuten.

"Totalt sett en konstig match"

Häcken hade en hyfsad period efter det. Alhassan "Crespo" Kamara skapade ett totalt friläge som han brände och Emil Wahlströms nick efter hörna (när Häcken slutligen bytte till långa hörnor) räddades på mållinjen.

Häcken, som redan var en man kort, blev av med ytterligare en spelare efter att Daleho Irandust dragit på sig sitt andra gula kort. Detta efter en hätsk situation med Mohanad Jeahze.

Som grädde på moset visades Häcken-tränaren Andreas Alm upp på läktaren.

– Jag ville ha en diskussion med fjärdedomaren om vår andra utvisning och tycker i så fall att det skulle bli tio spelare mot nio. Det var det som vi diskuterade. Men huvuddomaren gjorde inget fel. Han hade inte koll på det och därför tyckte jag att fjärdedomaren skulle gå in.

Det blev inte knappt bättre vad matchen led för Häcken och BP:s 2-0-mål på övertid bara kändes naturligt.

– Det var totalt sett en konstig match. Utvisningar och avvisningar och öppna mål. I det kaoset är det inte lätt att vara domare heller, säger Andreas Alm,