Zlatan Ibrahimovic målskytt – sju minuter in i återkomsten

Inbytt i 60:e matchminuten, målskytt i 67:e. Vi kan konstatera att Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i AC Milan efter sin skada.
– "Ibra" blir aldrig för gammal, säger tränaren tränare Stefano Piol till Corriere dello Sport.

|

Det var i maj som Ibrahimovic skadade knäet, vilket höll honom borta från den svenska EM-truppen efter att han gjort comeback i landslaget i VM-kvalmatcherna i mars.

Men nu är han tillbaka.

– Han har jobbat dag och natt för att komma tillbaka från den här skadan, sade tränaren Stefano Pioli inför matchen.

Zlatan Ibrahimovic byttes in mot Rafael Leao i den 60:e minuten vid ställningen 1–0 till Milan. Redan ett par minuter hade han sin första målchans när han bröt sig in i straffområdet, men bollen gick till hörna.

Zlatan är tillbaka.
Zlatan är tillbaka. Bild: DANIELE MASCOLO

Zlatan var dock fast besluten, bollen skulle in och i den 67:e matchminuten var supersvensken framme efter en fin passning av Ante Rebic.

Svensken störtade mot mål, passningen gick genom straffområdet och förbi målvakten. Öppet mål – 2–0 till AC Milan.

Målet blev matchens sista.

Efter matchen hyllades Ibrahimovic av sin tränare Stefano Pioli.

– Zlatan hade inte spelat på fyra månader och jag är nöjd hans inhopp. Han kommer att bli ännu bättre i de kommande matcherna, säger han enligt Corriere dello Sport och tillägger:

– "Ibra" blir aldrig för gammal. Han ger allt för att vinna, både på match och träning.

Tuff vecka väntar

Det blev en halvtimmes spel där Ibrahimovic förutom målet hade flera fina chanser och visade prov på spelglädje. Milan dominerade matchen fullständigt och Rafael Leao gav hemmalaget ledningen strax före paus.

Milan har inlett säsongen med tre raka segrar på lika många matcher.

Nu väntar en tuff vecka för Milan. Först bortamatch mot Liverpool i Champions League på onsdag innan toppmötet med Juventus nästa söndag.

Förbundskapten Janne Andersson hoppas att Ibrahimovic kan vara tillbaka i Blågult i oktober då det blir VM-kvalmatcher mot Kosovo och Grekland.

Landslaget samlas i Stockholm den 4 oktober, dagen efter Zlatans 40-årsdag.