Örgryte tappade tvåmålsledning mot Norrby IF

Öis hade ledningen med 2–0. Men kollapsade och tappade till 2–2 inom loppet av elva minuter.
– Vi var värda att vinna idag, säger Örgrytes tränare Dane Ivarsson.

|

Örgryte mot Norrby går att benämna som ett Västgötaderby. Men särskilt stark rivalitet finns det inte mellan lagen, dock hade matchen lite derbykaraktär ändå. Det var hårt spel, mycket känslor och en hel del varningar. Framför allt för Norrbyspelarna.

Hemmalaget hade mer boll och lyckades bättre i anfallsspelet. I 19:e minuten fick Ailton Almeida ett halvt friläge och försökte chippa bollen in i nät, men den gick strax utanför. Öis ville ha straff för att anfallaren fälldes av Norrbymålvakten, men domaren friade.

– Det är en klar straff, säger Öis-tränaren Dane Ivarsson efteråt.

Men Örgryte och Ailton Almeida kunde revanschera sig en stund senare. För i 26:e minuten kom Daniel Paulson loss till höger. Han spelade in bollen till Ajdin Zeljkovic som nickade mot mål. Där stod Ailton Ailmeida nästan helt omarkerad några meter framför mållinjen. Han kunde ta emot bollen, vända upp och sätta dit 1-0 för hemmalaget. Det var brassens första mål för säsongen.

Detta såg ut att vara Örgrytes match under hela den första halvleken. De släppte till en del chanser, men hade ett övertag.

Rashkaj utökade för Örgryte

I andra halvlek kom gästerna allt närmare en kvittering. Hemmamålvakten Fredrik Andersson tvingades till flera kvalificerade räddningar och rev ned applåder från ståplatsläktaren bakom honom.

Men Örgryte kom igång igen och i 75:e minuten gjorde de 2-0. Det var Anel Rashkaj som hade bollen ute på vänsterkanten och lyfte in vad som såg ut att vara ett inlägg. Men bollen seglade hela vägen in i bortre, kanske efter en touch på Ajdin Zeljkovic. Både han och Rashkaj firade som att de var målskyttar. Den senare sprang ut och hoppade upp i famnen på assisterande tränaren Johan Mattsson, som ramlade omkull i segeryran.

– Jag tycker att vi leder välförtjänt inför slutfasen, säger Dane Ivarsson.

Reducerade på straff

Men glädjen blev kortvarig, för bara några minuter senare fick Norrby straff. Poängkungen Dijan Vukojevic drogs omkull precis vid straffområdesgränsen. Först dömdes det frispark, men efter att ha konsulterat med övriga domare ändrade huvuddomaren Farouk Nehdi till straff.

Hemmalaget var inte nöjda med det beslutet.

– Jag tycker den är utanför, men jag står ju långt borta. Det är inte så lätt att se, säger tränaren som dessutom tycker att Vukojevic föll enkelt.

– Han vet precis vad han gör. Det är en väldigt duktig fotbollsspelare. Smart gjort. Straff blev det. Domaren bestämmer.

Dijan Vukojevic klev fram själv på straffen och sköt in 2-1 säkert.

Norrby kvitterade

Därefter blev det lite vilda västern resten av matchen. Örgryte såg ut att gå mot seger, men så kvitterade Norrby lite från ingenstans i 91:a minuten. Johan Brannefalk sköt in ett långskott intill stolpen och Fredrik Andersson fick se sig besegrad.

– Sista tio minuterna är hundra procent kontroll. Vi dödar tid när vi äger bollen och gör det vi ska. Sedan kommer ett långt inkast som dimper ner till rätt person hos dem och så blir det mål. Vi vill inte att det ska hända, men jag kan inte säga att killarna gör några fel sista tio, säger Dane Ivarsson.

Det blev bara en poäng för Öis den här gången, och nu har de inte vunnit i Superettan på fyra matcher.

– Tungt så klart. Vi spelar varje match för att vinna. Det är nära idag. Vi är inte riktigt framme i alla delar där vi vill vara, men idag tycker jag vi blir orättvist behandlade. Jag tycker att vi var värda att vinna idag.

Fakta: Så startade Öis

(3-4-3) Fredrik Andersson – Arvid Brorsson, Marcus Haglind Sangré, Anton Lans – Elias Gustafson, Eric Nohlgren, Anel Rashkaj, Hampus Dahlqvist – Daniel Paulson, Ailton Almeida, Ajdin Zeljkovic.