Skribenten Thomas Gür.
Skribenten Thomas Gür. Bild: Ernst Henry Photography

Thomas Gür lämnar Bulletin

Krönikören och journalisten Thomas Gür lämnar nu Bulletin. Det meddelar han på Facebook. ”Ett av mina hittills allvarligaste professionella och även i stor mån också personliga missbedömningar”, skriver han.

ANNONS
|

Det har stormat en hel del om webbtidningen Bulletin på senaste tid. Nu meddelar en av nättidningens grundare, Thomas Gür, att han inte längre kommer att vara kolumnist i tidningen och att han även har sagt upp sig från uppdraget som Senior Editor. Beskedet lämnas via sociala medier.

LÄS MER:Låt Bulletin bli en läxa för alla framtida medieägare

På Facebook skriver han att tidningen har gått i en riktning som skiljer sig från hans egna mål och menar att han missbedömt vad Bulletin skulle komma att bli.

”Jag har tidigare skrivit att mitt Ja till Euron i folkomröstningen 2003 är min enskilt allvarligaste politiska missbedömning”, skriver han och fortsätter:

ANNONS

”Till detta kan jag nu tillfoga att min missräkning om vad Bulletin kom att bli, mot vad det kunde ha blivit, är ett av mina hittills allvarligaste professionella och även i stor mån också personliga missbedömningar”.

Ivar Arpi, chefredaktör för Bulletin, säger till GP att han väl känner till Thomas Gürs kritik mot nättidningen, och vad den grundar sig i.

– Jag har stort förtroende för Thomas Gür. Han och Paulina Neuding var de två huvudsakliga skälen till att jag hoppade på Bulletin från början. Vi har en stor samsyn om Bulletins problem och jag förstår honom.

LÄS MER:Krisen på Bulletin ännu olöst

Som GP tidigare kunnat rapportera äger just nu en öppen konflikt rum mellan Bulletins redaktionsledning och tidningens styrelsen om kontrollen över det redaktionella innehållet.

Hur påverkar Thomas Gürs avhopp övriga medarbetare på Bulletins redaktion?

– Det är väldigt tråkigt att bli av med honom. Han är en viktig röst och en god vän, och samma krav som han har ställt kommer vi på redaktionen nu fortsatt att ställa. Vi vill se en professionell organisation på tidningen enligt svenska publicistiska normer och regler. Sker inte det så kommer fler avhopp med stor sannolikhet att följa.

Thomas Gür kallar i dag sin satsning på Bulletin för ”en av sina allvarligaste politiska missbedömningar” någonsin. Hur ser du på det?

ANNONS

– Det är vid det här laget ganska välbekant vad jag tycker behövs för Bulletin och vari min egen kritik ligger. Det jag jobbar för nu är att få till stånd en konstruktiv lösning på problemen. Egentligen är det vad jag ägnat mig åt på heltid sedan jag tillträdde, säger Ivar Arpi.

Hur går det arbetet?

– Vi har inte kommit fram till en lösning än, och vi får se var det landar. Det är en kollegial och vänlig stämning på redaktionen – men självklart är det här dödläget som uppstått påfrestande för oss alla.

Fotnot: GP söker Thomas Gür för en kommentar om hans beslut att lämna Bulletin.

LÄS MER:Bråket på Bulletin eskalerar mellan redaktion och ägare

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS