Här är alla vinnare i Mästarnas mästare

Den 13:e säsongen av Mästarnas mästare är igång. Peter Forsberg, Magdalena Forsberg och Ingemar Stenmark är några som segrat – här är succéprogrammets alla vinnare.

|
Bild: LAURA LEYSHON-THURESSON

2009 – Per Elofsson

grade crossed
Mästarnas mästare blev en direkt succé efter att SVT tagit det belgiska tv-upplägget till Sverige, i snitt kollade nästan1,5 miljoner på programmen. Historisk förste vinnare blev skidåkaren Per Elofsson efter att han besegrat Malin Moström och Erica Johansson i sista programmet.
Bild: ARNE FORSELL

2010 – Armand Krajnc

Mästarnas mästares succé fortsatte. Det svenska folket hade tagit till sig konceptet och tittarsiffrorna fortsatte att öka.

Vinnare blev boxaren Armand Krajnc. SVT kritiserades efter sista avsnittet då flera ansåg att kanalen förbisett trean Louise Karlssons hjärtfel och att det ledde till att hon missade finalen.

Programmet vann Årets dokusåpa på Kristallengalan 2010.
Bild: BILDBYRÅN

2011 – Ingemar Stenmark

Den tredje säsongen blev också den tredje mest tittade. Ingemar Stenmark var en dominant och beskrev som en ”utomjording” av sina motståndare.

Kameror fångade även när Stenmark, vid sidan av tävlingarna, stod och hoppade jämfota upp för en hög mur.

Nästan 2,5 miljoner såg när den legendariska slalomåkaren vann finalen mot Anders Limpar.
Bild: OSCAR MAGNUSSON

2012 – Jörgen Jönsson

Under den fjärde säsongen förändrade SVT Mästarnas mästares upplägg. Den här gången var det två grupper som tävlande om två semifinalplatser vardera.

Jörgen Jönsson halkade in som på ett bananskal när Gunde Svan tvingades ställa in i sista sekund – och vann senare hela tävlingen efter att han besegrat Pernilla Wiberg och Magnus Wislander i sista programmet.

2013 – Magdalena Forsberg

I fyra säsonger hade endast män stått som segrare i Mästarnas mästare. Detta ändrade skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg på i vad som blev den genomsnittligt mest tittade säsongen någonsin.

Forsberg gjorde bland annat avtryck i tävlingen när hon satt i 90 grader, även kallat jägarvila, i makalösa 12 minuter och 59 sekunder.
Bild: JACK MIKRUT

2014 – Thomas Ravelli

Mästarnas mästare fick två avhopp innan programmet skulle spelas in, både Frank Andersson och Hanna Marklund tvingades ställa in sin medverkan på grund av sjukdom respektive skada.

Som segrare stod förre stormålvakten Thomas Ravelli, som i efterhand avslöjade att han hjälpte finalmotståndaren Tommy Söderberg och ville se honom vinna i stället.
Bild: ROBIN NORDLUND

2015 – Danijela Rundqvist

Gammal är inte alltid äldst. Danijela Rundqvist är fortfarande den yngsta segraren i programmet. När Rundqvist, som spelat över 200 landskamper för Damkronorna, besegrade Björn Lind var hon 30 år.

I och med hennes seger (och Jörgen Jönssons 2012) var det första gången som två utövare från samma sport vunnit mästarnas mästare.
Bild: PETER KRÜGER

2016 – Peter Forsberg

Vilken sport lämpar sig bäst för Mästarnas mästare? 2016 tog hockeyn sin tredje seger i programmet efter att Peter Forsberg besegrade Caroline Ek i finalen.

Säsongen blev den näst mest tittade någonsin.

Tidigare basketspelaren Kicki Johansson drog två muskler och tvingades bryta programmet.
Bild: BJÖRN TILLY

2017 – Martin Lidberg

Det blev en rafflande final när Martin Lidberg stod som segrare i 2017 års upplaga av Mästarnas mästare. Brottaren såg ut att gå en säker förlust till mötes mot förre snowboardåkaren Richard Richardsson - men lyckades mot alla odds komma tillbaka och avgöra när han, i sista momentet, satte den brinnande pilen.

2018 – Bollaget (Magnus Wislander, Kennet Andersson och Jesper Blomqvist)

Mästarnas mästare firade tio år och valde ett annorlunda upplägg, den här gången hade man skapat lag beståendes av tidigare deltagare.

Därmed hade bland annat Ingemar Stenmark, Magdalena Forsberg och Peter Forsberg chansen att vinna för andra gången.

Men det blev Bollaget beståendes av Magnus Wislander, Kennet Andersson och Jesper Blomqvist som tog hem segern.
Bild: NILS JAKOBSSON

2019 – Anders Södergren

Innan säsongen såg Anders Södergren Carolina Klüft som den största konkurrenten till en seger.

Därmed blev den förre skidåkaren inte särskilt överraskad när han såg att just Klüft stod som sista hinder. Södergren drog dock det längsta strået.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON

2020 – Michel Torneus

Förre längdhopparen Michel Torneus vann 2020 års upplaga av Mästarnas mästare. Men frågan är om det inte är Frida Hansdotter som folk minns mest från säsongen?

Den förre slalomåkaren fick tittarna att tappa hakan när hon fullkomligt krossade Magdalena Forsbergs rekordtid på 12 minuter och 59 sekunder i jägarvila.

Frida Hansdotters tid? 26 minuter och två sekunder.