Rött kött inte längre värsta klimatboven – räkan tar över
Forskare har undersökt näringsinnehållet och klimatpåverkan för fiske och fiskodling och kommit fram till att biffen inte längre toppar listan över att vara största klimatboven – räkan har gått om.
– Fisk och skaldjur ofta hamnat mellan stolarna i den debatten, säger Elinor Hallström och Friederike Ziegler, två av forskarna bakom studien.
Denna artikel är endast för prenumeranter.
Prova Nyhetssajt
2 månader för 1 kr
Därefter 50% rabatt i 3 mån., sedan ord. pris.
Ingen bindningstid.
Redan prenumerant? Logga in för att läsa:
Kommentarer
Vad tycker du?
Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.