De gör cider och must – av andras övergivna äpplen
Hundratusentals ton äpplen ruttnar årligen i folks trädgårdar i äpplerika Sverige. Martin Bae Pedersen och åtta andra personer i Floda har nu gått ihop och gör cider och must på den frukt som annars gått till spillo.
– När vi kommer till en platå kan vi bestämma oss: plocka ut eller investera, säger han.
Denna artikel är endast för prenumeranter.
Prova Nyhetssajt
2 månader för 1 kr
sedan 50% rabatt i 3 mån, därefter ord. pris.
Ingen bindningstid.
Redan prenumerant? Logga in för att läsa:
Kommentarer
Vad tycker du?
Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.