Nytt kryss för Blåvitt – Sana räddade poäng mot Örebro

Efter en tuff period med åtta matcher utan seger i allsvenskan gick IFK Göteborg för seger mot Örebro. Men återigen lyckades man inte få med sig tre poäng efter att ha spelat 1-1 borta på Behrn Arena.

|

För IFK Göteborgs inleddes matchen mot Örebro SK på sämsta möjliga vis.

Redan efter fyra minuter tvingades Blåvitt till ett byte på Mattias Bjärsmyr sedan mittbacken skadat ljumsken efter att ha försökt täcka ett inlägg.

Tungt för Blåvitt som haft stora problem med att ha kontinuitet i mittbackslåset.

Trots att IFK Göteborg blev av med sin mittbackskugge så pass tidigt i matchen tog man tag i taktpinnen i början av första halvlek med halvchanser från Alhassan Yusuf och Alexander Farnerud

En jämn första halvlek

Men närkingarna tog sedan ett grepp om matchen genom höga bollerövringar på offensiv planhalva och kom till flera en mot en-lägen på IFK Göteborgs högerkant.

Örebros Jake Larsson lyckades ta sig förbi Alexander Jallow flera gånger och skapade chanser för både sig själv och Nahir Besara.

Blåvitt fick sedan en jättemöjlighet när Alhassan Yusuf vann boll högt och gick på genombrott.

Nigerianen spelade fram en helt ren Alexander Farnerud vid straffområdeslinjen som med en välavvägd bredsida hade kunnat ge IFK Göteborg ledningen.

Men Farneruds avslut var närmare en fösning än ett skott och gick löst utanför målvaktens högra stolpe.

Nyförvärvet kom in i halvtid

Inför anda halvlek valde Poya Asbaghi att byta ut Alexander Farnerud och satte istället in nyförvärvet Christian Kouakou.

Men det var Örebro SK som började andra halvlek starkast.

Efter ett fint anfall i den 58:e minuten av Örebro, slog Jake Larsson ett fint inlägg från vänster emot Blåvitts bortre stolpe. Victor Wernersson tappade markeringen på Agon Mehmeti som enkelt kunde nicka in bollen i mål.

– Matchbilden var som väntat, det är en match som vi visste skulle resultera i hyfsat dåligt tempo. Sen får de in 1-0 där vi hamnar fel i vår markering, säger Poya Asbaghi.

Efter målet höjdes tempot i matchen och IFK Göteborg fick flera heta chanser att kvittera.

I den 67:e minuten lossade Patrik Karlsson Lagermyr från nära håll efter en tilltrasslad situation men Oscar Jansson i Örebro-målet svarade för en välkvalificerad räddning.

Målet skulle komma för IFK Göteborg

Poya Asbaghi försökte förändra matchbilden och slängde in en helt ny högerkant. Sargon Abraham och Alexander Jallow ut. Hosam Aiesh och Emil Holm in.

Efter bytena fick Blåvitt ett starkare grepp om matchen.

August Erlingmark fick en jättemöjlighet efter ett fint inlägg från Patrik Karlsson Lagermyr. Men kaptenen för dagen lyckades missa målet med pannan från två meter.

Men lyckan skulle komma för IFK Göteborg.

Inbytte Emil Holm bröt igenom längs högerkanten, Nordin Gerzic slängde sig klumpigt och IFK Göteborg-spelaren föll efter knapp kontakt och domaren blåste straff.

– Jag tycker vi reagerar bra och kommer till chanser men får inte in bollen. Sen gör vi mål på det mest ologiska sättet, med tanke på chanserna vi har, säger Poya Asbaghi.

Trots den stekhete värmen var Tobias Sana kyligheten själv när han efter en långsam ansats sköt bollen i nät.

I den 91:a minuten var lättnaden nära för IFK Göteborg när Christian Kouakou styrde in ett inspel från inbytte Adil Titi men målet dömdes korrekt bort för offside.

Det var den sista riktigt heta möjligheten i matchen som slutade 1-1.

– Vi har tidigare fått oavgjort när vi borde vunnit, som mot Östersund, Falkenberg och Helsingborg hemma. Det här resultatet var hyfsat logiskt, säger Poya Asbaghi.