190811 GAIS Carl Elfgren Nyström deppar efter fotbollsmatchen i Superettan mellan GAIS och Mjällby den 11 augusti 2019 i Göteborg.Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 Bild: MICHAEL ERICHSEN

Trots anfallarens första mål – Gais föll mot topplaget

Måns Saebbö gav Gais hoppet med sitt första mål i klubben sedan han anslöt från Blåvitt, men Mjällby gav bara svar på tal. Mindre än tio minuter senare var gästerna i 2-1-ledning och tog tre poäng på Gamla Ullevi trots rejäl press från hemmalaget i slutminuterna.

|

Läget fortsätter att se dystert ut för Gais. Under söndagseftermiddagen kom ytterligare en förlust för det grönsvarta laget tar tabelltvåorna Mjällby kom på besök.

Det såg dock ljust ut för en liten, liten stund och spelmässigt fanns det mycket positivt att ta med sig från Gamla Ullevi.

- Det är två bra prestationer som de gör som avgör, men vi gör en förhållandevis okej match idag, säger Gais-kaptenen Marcus Bergholtz.

Det blev en mållös första halvlek där det var Gais som hade mest boll, men Mjällby som skapade de farligaste målchanserna.

"Saknas lite skärpa i det sista"

Gästerna var pigga på att spelvända när hemmalaget tappade bollen och satte Marko Johansson på prov vid ett par tillfällen, men så långt stod Gais-målvakten pall mellan stolparna.

- Jag tycker ändå att vi har första 30 minuterna av matchen. Det saknas lite skärpa i det sista, men det är ändå det bästa anfallsmässiga spelet sedan tränarbytet, säger Gais-tränaren Patrik Ingelsten.

Mjällby började andra halvlek relativt starkt och skapade några chanser innan första målet skulle komma, men det var Gais som skulle göra det.

Efter en tilltrasslad situation i straffområdet där Marcelo först missade bollen i bra läge hamnade bollen hos Måns Saebbö som utan att tveka pressade in 1-0 till Gais med sitt första mål för klubben sedan anfallaren anslöt från Blåvitt.

"Hur många sådana mål gör han?"

Hemmalaget skulle dock inte få jubla länge.

Bara fyra minuter senare skulle nyligen inbytte Erik Pärsson hitta rätt bakom Marko Johansson och kvittera tillställningen.

Fem minuter därefter var det dags igen.

Budacarr Jobe tog sig in i straffområdet och när skottläget kom tvekade inte Mjällbyspelaren att dra till och via underkanten av ribban spikade Jobe slutresultatet 2-1 till gästerna. Målet var minst sagt högklassigt.

- Som jag ser det är så är första målet de gör ett klassmål och det andra är lite mer tur. Hur många sådana mål gör han? Ett på tio år? Det är inte så mycket för oss att göra åt mer än att gratulera till ett drömmål, säger Patrik Ingelsten.

Fick inte ån någon kvittering

Hemmalaget skapade en del mot slutet och var riktigt nära en kvittering genom framför allt August Wängberg, men mittbacken fick inte in bollen.

- Det är kanske den individuella skickligheten som avgör idag. Det tillsammans med självförtroendet som är en del i individuell skicklighet. Det gör att man vågar saker och bara gör det av naturen. Många i Mjällby bara gör det, medans vi får jobba hårdare för det. Men vi gör jobbet idag. Jag är supernöjd med insatsen, säger Patrik Ingelsten.

Gais som gjort en del nyförvärv den senaste tiden hade Haris Cirak på mittfältet matchen igenom. 24-åringen stod för en stabil insats och gjorde ett par riktigt bra grejer i den första halvleken.