Spela biljard med fötterna
Parkgatan 41
En ny sport har kommit till stan – fotbollsbiljard. Werners bistro, som öppnade för ett år sedan i ett av Hedens hörn, har i anslutning till sin uteservering slagit upp ett stort biljardbord som får en att känna sig som Nils Karlsson Pyssling. Du går omkring på planen och använder foten som biljardkö, med målet att putta ner de fotbollsstora biljardkulorna i hålen. Planen behöver bokas och att spela kostar 250 kr för en timme för fyra personer.
Öppningsdatum för ny fine dining
Barnhusgatan 2
I vad som tidigare var en körskola står numera blå sammetssoffor i art deco-stil på vackert mönstrat kakelgolv. Den planerade öppningen blev framflyttad på grund av en trasig vinkyl. Men nu är den nya fine dining- restaurangen Carbon redo, på onsdag (17/3) öppnar dörrarna. Gustav Cansund, med erfarenhet från bland annat Thörnströms, Upper House och senast SK Mat & Människor, har tagit plats bredvid kocken Jean Henkel och är ansvarig för servering och vin.
LÄS MER:Veckans spaningar: Här öppnar ny fine dining-restaurang
Röda sten har blivit gul
Röda Sten
Har du gått förbi Röda sten den senaste tiden har du kanske chockerats av det faktum att stenen inte är röd längre – den är påskgul. Räds ej, det är Konstrundan i Majorna som har fått tillstånd att måla den gul och stenen kommer att återställas efter evenemanget som pågår under helgen. Det är inte första gången den gamla fornlämningen byter färg, trots att den är skyddad av kulturmiljölagen, till exempel målades den blå 2017.
LÄS MER:Här kan du konstvandra i påsk
Köttkrog ersätts av köttkrog
Linnégatan 5
Uteätarna recenserar Prime Grill i detta nummer, köttrestaurangen på Avenyn som har ersatt en annan köttrestaurang – Sophie Grill. På Linnégatan har samma sak skett. A Hereford Beefstouw har gått i graven efter 28 år på adressen och ny krog i lokalerna är Restaurang Compadres, även den med kött och grillat i fokus, men den här gången med sydamerikanska smaker. Här finns även, helt enligt rådande trend, smårätter att dela på.
LÄS MER:Här är toppkrogarna i Göteborg
Kebab i uppdaterad form
Vasagatan 43
I 22 år har familjen Yuksel drivit stans mest kända efterfest Kebab & Grillhouse ett stenkast från Avenyn och Valand. Nu har nästa generation tagit över och en rejäl modernisering har skett. Ny inredning och grafisk design har tagits fram i samarbete med designbyrån Stylt, och namnet är nytt – Kebaberia. Grunden i köket är kebab, döner och falafel, tillbehör väljer du själv. Som en del av varumärket finns numera även såser och kryddblandningar till salu.