Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Omkring 1 300 personer deltog i Göteborgsimmet.

1 300 simmade i Delsjön

Omkring 1 300 tappra själar trotsade regn och rusk för att delta i Göteborgsimmet i Delsjön.

I början regnade det i sidled. Men när de första starterna i 1000-metersloppet drog igång var det äntligen uppehåll, och färgglada badmössor drog iväg längs den markerade banan i Delsjön. I orange badmössor syntes Emilia Hallgren, 25, och Richard Lindström, 28. Trots att de hade föredragit solsken och värme så ångrar de inte att de anmälde sig.

– När man väl anmält sig så måste man ju genomföra det, det blir en bra morot. Och whiskeyn kommer smaka extra bra i kväll efter det här, säger Richard Lindström, 28.

De ska göra en så kallad Göteborgsklassiker. För att klara av den ska man, förutom att simma en kilometer i Delsjön, också cykla Hisingen runt och löpa en mil i Finalloppet senare i år.

– Vi har gjort en Svensk klassiker tidigare, och det här är lite lightversionen av det. Simningen är en utmaning, det är kul att se att man klarar av det. Och så får man ju medalj och diplom också, säger Emilia Hallgren med ett skratt.

Göteborgsimmet anordnas för femte året i rad i Delsjön, och är Sveriges näst största simtävling i öppet vatten. I år slog anmälningarna rekord igen, med över 1400 simentusiaster på listan. De flesta av deltagarna är från Västra Götaland, även om det finns de som åkt långt för att delta också. För de som tycker att en kilometer är för kort finns också kvartsmilen och halvmilen, där elitsimmarna gjorde upp.

De flesta hade dock kommit till Delsjön för att delta i det kortare motionsloppet. Först i mål i första omgången var Carina Blombäck, 47, som simmade på 21, 47.

– Det får man vara nöjd med. Jag hade satsat på 20 men nu var det ju motvind och lite kallt. Jag har framförallt simmat i Spanien tidigare så jag är van vid saltvatten. I sötvatten blir det lite trögare att simma, men kallsuparna smakar bättre!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.