Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Emelie Wallenstein jobbar med strömningsberäkning (CFD) inom förnybar energi och är team lead samt senior CFD engineer på Sigma Energy & Marine."

”Öppna för nyutveckling av förnybar energi”

Energibranschen står inför stora förändringar och det gäller att ligga i framkant för att hitta nya, kreativa lösningar på förnybar energi. Konsultföretaget Sigma Energy & Marine vill hjälpa även de små företagen med de stora idéerna för att nå en mer hållbar värld.

Jakten på förnybar energi blir allt viktigare i takt med att klimatförändringar påverkar vår planet. Det är här som Sigma Energy & Marine vill ligga i framkant. På Sigma Energy & Marine finns en rad olika vassa kompetenser samlade för att kunna er-bjuda tvärfunktionell projektsupport inom utveckling och leverans av projekt som krävs för energiomställningen.

Konsultföretaget har många års erfarenhet av att leverera stora och komplexa projekt till kunder både lokalt och över hela världen, omfattande allt från koncept för vågkraft till uppföljning av installationer till havs.

Står inför stora förändringar

Emelie Wallenstein jobbar med strömningsberäkning (CFD) inom förnybar energi och är team lead samt senior CFD engineer på Sigma Energy & Marine.

– Vi jobbar mycket med mindre och medelstora bolag som på olika sätt arbetar för att ta fram nya metoder för att utvinna grön energi, säger hon.

Emelie Wallenstein ser dilemmat att vi inte kommer att kunna använda fossila bräns-len framåt, samtidigt som efterfrågan på energi ständigt ökar.

– När allt fler i världen lyfts ur fattigdom behövs mer energi, det krävs mycket elektri-citet bara för att tända alla nya läslampor. Vi måste hitta sätt att ge den rätten till alla, och förse hela världens befolkning med energi, men göra det på ett miljövänligt sätt.

Vill hitta nya vägar framåt

För att göra det krävs nya, kreativa idéer.

– Vi vill hitta partners med smarta lösningar och erbjuda vår kompetens för att reali-sera dem. Det kanske rör sig om ett bolag som har en jättebra idé, men inte har all den kompetens som krävs för att ta fram produkten – då kan vi hjälpa dem, förklarar Emelie Wallenstein.

Det kan till exempel handla om projekt att hitta nya, effektiva lagringsenheter för att bevara energi från vind och sol som sedan kan användas till el och värme dygnet runt. Eller kan det handla om att utveckla offshore vind- och vågparker för att utvinna mer av havets krafter.

– Vi strävar efter att utvecklas och att ha ett öppet sinne inför ny teknik som vill slå igenom på marknaden. Det är jätteviktigt för den förnybara energisektorn. Vi försöker vara med i alla led gällande vind-, våg- och solkraft samt energilagring och vill hitta även de små företagen med de stora idéerna!

Läs mer om Sigma Energy & Marine