Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Johnny Groth, säljansvarig, och Mika Lindfors, vd och grundare på Interzon.

Ökad säkerhet och förbättrad luftrening med nya AirMaid Hood

Att ha ett rent och hygieniskt kök är av största vikt, inte minst för restauranger och snabbmatskedjor. Med hjälp av AirMad Hood och dess inbyggda ozonmodul blir det enklare än någonsin – samtidigt som den kommer med fler fördelar än så.

I över tio år har Interzon försett restauranger och storkök världen över med sina produkter. Med branschens omfattande krav på allt från fett- och luktreduktion till säkerhet är Interzon ett givet val. Anledningarna är flera, menar Mika Lindfors, vd och grundare av Interzon AB.

– Ta vår nya produkt AirMaid Hood som exempel. Tack vare dess högeffektiva HFK-filter i kåpan har den 97 procents rening, men precis som andra kåpor kan fett tränga sig genom. Med den inbyggda ozonmodulen får vi igång den aktiva reningen direkt efter, och vi har sett hur rent det blir då i imkanalen – och att ha en ren kanal är självklart väldigt bra. Möjligheten att ansluta AirMaid till BACnet finns nu också, vilket gör det enklare än någonsin att övervaka systemen och försäkra sig om att allt fungerar som det ska.

Ökad säkerhet

Om en brand uppstår i fritösen på en restaurang kan det vara direkt förödande om det är fullt av fett i kåpan, som i sin tur kan orsaka ett farligt brandförlopp. Genom Interzons lösning håller sig fettet borta och branden stannar i fritösen och sprider sig inte vidare.

En annan stor vinning går även att se på det ekonomiska planet. Storkök och restauranger behöver sotas var 16:e vecka, men när fettet uteblir finns det inte heller något att sota och det finns således inget behov av det. Det faktumet kan sänka sotkostnaderna markant, något som Mika Lindfors förklarar ofta är av största intresse för många restauranger.

– När fettet är borta kan de koppla in imkanalen rakt in i en värmeväxlare. Det kan spara avsevärt på både energin liksom kostnaderna, säger han.

En komplett lösning

Ozonmodulen är helt underhållsfri eftersom den inte innehåller några slitagedelar som kräver utbyte, något som Interzon utvecklat genom åren i samråd med sina kunder.

– En av världens största snabbmatskedjor var i princip eld och lågor över detta och fick bukt med flera problem som de hade. Deras personal ska ju serva sina kunder; inte systemen. Kravet var att komma med en bra lösning som helt enkelt sköter sig själv med minimalt underhåll, säger Johnny Groth, säljansvarig, och avslutar:

– Det har vi minst sagt lyckats med, och nu kan vi erbjuda en komplett lösning som passar alla.

Läs mer om Interzon här