Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Öis tvingas spela på Valhalla

Öis tvingas lämna Gamla Ullevi. Ny spelplats: Valhalla Idrottsplats. – Vi är förvånade och känner oss utsparkade, säger Dan Cameras, ordförande i föreningens huvudstyrelse.

Örgryte IS mottog på onsdag eftermiddag beskedet från Gamla Ullevi AB att föreningen 2014 inte får spela sina hemmamatcher i division 1 södra på Gamla Ullevi.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det kommer få stora ekonomiska och sportsliga konsekvenser för Öis. Vi utgår från att vi blir kompenserade av Gotevent, säger Dan Cameras.

Beslutet innebär parallellt att IFK Göteborg, Gais och BK Häcken kommer spela samtliga hemmamatcher i allsvenskan och superettan på Gamla Ullevi.

– Valhalla är en ytterst undermålig arena för publik och partners. Det finns inget tak över ståplats, knappt några toaletter och det tar en timme i kö om men vill köpa en chokladbit i den enda kiosken, säger Dan Cameras.

Om Öis överklagar beslutet blir en styrelsefråga i det närmaste.

– Det här blir en oerhört svår resa för oss, det är inte lång tid kvar till seriepremiär. Beslutet är ytterst beklagligt. Vi riskerar att tappa partners på sikt, säger han.

Bakgrunden till beslutet är kopplat till att BK Häckens hemmaarena Rambergsvallen från och med 2014 inte är godkänd av Svenska Fotbollförbundet för allsvenskt spel. Gamla Ullevi tål enligt expertbedömning maximalt 50 matcher med nuvarande underlag.

3 december träffade Öis ledning Gotevents dito och fick besked om inriktningsbeslut. Tio dagar senare uttryckte Öis sin förvåning i beskedet via skrivelse till Guab. 7 januari fattade Guab nytt, slutligt beslut i enighet med tidigare inriktningsbeslut.

– Jag förstår att de vill spela på Gamla Ullevi. Beslutet är fattat utifrån serietillhörighet och publikbehov, säger Gamla Ullevis arenachef Jonas Georgsson.

– Vi har erbjudit Öis spel på antingen Ullevi eller Valhalla och har bokat ett möte med Öis nästa vecka för att tala om detta, säger han.

Öis har, trots allt, sedan 19 december sålt seriebiljetter för spel på just Valhalla IP.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.