Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Öis mardröm – skyttekungen kan missa premiären

William Atashkadeh var Öis bäste målskytt med 20 mål förra säsongen. Men under försäsongen har anfallaren drabbats av skadebekymmer - nu kan han missa premiären i Superettan.

2015 var William Atashkadeh spjutspetsen längst fram för Örgryte och 23–åringen var en högst delaktig orsak till att det blev avancemang till Superettan. Han började 2016 på den inslagna vägen och gjorde mål mot både Gunnilse och Norrby. Men i de senaste matcherna, mot både Falkenberg och Varberg har han saknats i Rödblått.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

När Öis kryssade mot Halmstad under lördagen var det Dardan Mustafa och George Mourad som bildade anfallspar. Fortfarande ingen William Atashkadeh. Enligt tränaren Marcus Lantz är det en ömmande höft som stoppar honom från spel.

– Det är sådär med honom. Han är inte helt hundra. Vi är väldigt försiktga med honom. Vi vet om hans bakgrund, säger Lantz.

Under sin tid i Örebro hade anfallaren stora skadebekymmer. Förra säsongen spelade han 24 matcher för Öis, men historiken med skadorna gör att Öis inte vill chansa i förtid.

– Det är inte så farligt. Han tränar på egen hand och inte med laget. Vi får vara kloka inför framtiden. Vi ser hellre att han missar två-tre matcher i början och kan spela 27 sen än tvärtom, säger Marcus Lantz.

Det låter som du är tveksam till att han spelar premiären?

– Ja, han har missat lite träning så det är tveksamt. Samtidigt ska man inte bara fokusera på att han kanske inte kan vara med. Vi har en bra konkurrenssituation där de som kommer in gör det bra.